Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Ирска оаза у центру Новог Сада – Irish Pub „Red Cow“ (ФОТО)

Ирски пабови су места на која прво помислите када се ужелите одличног пива, хране и дружења. У њима се људи састају, комуницирају, препричавају дешавања и информације, договарају послове, певају песме, нешто попут наше кафане, а можда и њен најбољи пандам.
Фото: Градске инфо

Утицај ирске културе се пренео и на наш простор, па су се у неком тренутку, стовриле жеље и потребе за таквим угоститељским локалима и код нас.

Ирци се поносе својим пабовима, толико да се могу уврстити међу темеље њихове културе, углавном им дају чудна имена по животињама, тако да такав наратив није заобишао ни наше локале.

Они воле необичне називе а ми дефинитивно волимо пабове.
Фото: Градске инфо

Један од најпознатијих новосадских локала овог типа је Irish Pub „Red Cow“, постоји више од двадесет година, а назив је добио по узору на добро познат концепт ирских кафана, тако да је спојено лепо и традиционално.

Власници су желели да такав назив буде специфичан, препознатљив и звучан толико да привуче госте.

Irish Pub „Red Cow“ је смештен у самом центру града на углу Змај Јовине и Дунавске улице, у најстаријој Новосадској згради, готово култно место за љубитеље врхунског пива и ирске културе.
Фото: Градске инфо

Основан је 1997. године и од тада до данас, окупља сталне и нове поштоваоце ирских барова.

Занимљив коментар Ираца који су игром случаја посетили Нови Сад па и ово култно новосадско место, рекли да их „Red Cow“ од свих домаћих пабова највише подсећа на оне код куће.

Овај паб сваког дана и ноћи окупља људе свих узраста и положаја, отворен је током целог дана па гостима пружа прилику да поруче храну за доручак, ручак или вечеру, међутим главни потрошачки производ је пиво.
Фото: Градске инфо

Када уђете у локал прво што ћете приметити је опуштена и пријатна атмосфера као и добра услуга, а када се удобно сместите осврнућете се на простор који неодољиво подсећа на естетику ирских барова.

„Концепт паба јесте такав да се истичемо по доброј услузи, великим избором пива и хране, музичким стилом и наравно ентеријером карактеристичним за пабове. На истој смо локацији преко двадесет година, људи долазе да попричају и попију пиће, тако да је можда то разлог нашег успеха“, за Градске инфо рекао је Жељко Ћатић, менаџер паба.

Пуно занимљивости се везује за ово место, једна од њих је и та да је Здравко Чолић 99′ снимио спот за свoју песму, баш овде.
Фото: Градске инфо

Због историјата згарде у којој се овај паб налази, на фасади преко пута Градске библиотеке, одмах испод прозора се налази топовско ђуле испаљено од стране Аустроугара за време бомбардовања 1849. године.

Нисмо могли да се не запитамо, која је тајна њихове баште?
Фото: Градске инфо

„Током година смо се ширили у етапама, првобитно је било приземље са спратом, касније смо се проширили према поткровљу и отворили башту у дворишту зграде, данас та башта привлачи велики број гостију. Тајна је у дрвећу и зеленилу унутар дворишта, оно ствара умирујућ хлад и благу промају која циркулише, због чега људи воле да седе у њој“, рекао је Жељко.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Najneobičniji pab krije srce Grbavice (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке