Početna > Novi Sad
Novi Sad Urbani Novi Sad

Interdisciplinarna intergeneracijska igra Playing Up u Dunavskom parku

Interdisciplinarna intergeneracijska igra „Playing Up” biće organizovana 13. maja u 12 časova u Dunavskom parku.
Foto: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

Ova inkluzivna igra će biti predstavljena kao deo programa međunarodnog festivala „Novosadske pozorišne igre” koji će biti održane u okviru programske celine „Bajke budućnosti”.

„Playing Up” je autorski projekat „Sibylle Peters“, rediteljke iz „Theatre of Research“ (Nemačka) nastao u saradnji sa „Live Art Development Agency – LADA“ (Ujedinjeno Kraljevstvo) i „Tate Modern“ (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Igra jednostavnim jezikom tumači konceptualne ideje, predstavlja bezbedan prostor za preispitivanje odnosa moći među generacijama i poziva na kritičko promišljanje žive umetnosti dovodeći u pitanje njene granice i odnos sa prirodnim i društvenim naukama.

Igru čini komplet od 37 karata/zadataka. Svaka opisuje jedno delo žive umetnosti, na koje je potrebno odgovoriti performativnom reinterpretacijom.

Zadaci su podeljeni u šest kategorija: telo i percepcija, izvan i okolo, kolekcije i sećanja, bića i predmeti, izazovi i opasnosti, nauka i promišljanje.

„Playing Up” je projekat koji se ne odnosi samo na umetnost koju deca gledaju, uživaju i iz koje uče, već i na umetnost koju deca stvaraju. Otvara pitanja: šta umetnost može pružiti deci i šta deca mogu pružiti umetnosti.

Predstava „Gramatika poremećaja“ u SNP-u

Preuzmite android aplikaciju.