Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Интердисциплинарна интергенерацијска игра Playing Up у Дунавском парку

Интердисциплинарна интергенерацијска игра „Playing Up” биће организована 13. маја у 12 часова у Дунавском парку.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

Ова инклузивна игра ће бити представљена као део програма међународног фестивала „Новосадске позоришне игре” који ће бити одржане у оквиру програмске целине „Бајке будућности”.

„Playing Up” је ауторски пројекат „Sibylle Peters“, редитељке из „Theatre of Research“ (Немачка) настао у сарадњи са „Live Art Development Agency – LADA“ (Уједињено Краљевство) и „Tate Modern“ (Уједињено Краљевство).

Игра једноставним језиком тумачи концептуалне идеје, представља безбедан простор за преиспитивање односа моћи међу генерацијама и позива на критичко промишљање живе уметности доводећи у питање њене границе и однос са природним и друштвеним наукама.

Игру чини комплет од 37 карата/задатака. Свака описује једно дело живе уметности, на које је потребно одговорити перформативном реинтерпретацијом.

Задаци су подељени у шест категорија: тело и перцепција, изван и около, колекције и сећања, бића и предмети, изазови и опасности, наука и промишљање.

„Playing Up” је пројекат који се не односи само на уметност коју деца гледају, уживају и из које уче, већ и на уметност коју деца стварају. Отвара питања: шта уметност може пружити деци и шта деца могу пружити уметности.

Predstava „Gramatika poremećaja“ u SNP-u

Преузмите андроид апликацију.