Ne znate šta da radite sa hlebom starim nekoliko dana? Naše majke i bake imale su recept za korišćenje starog hleba i često su spremale jelo popara.
Popara je jednostavno jelo koje se najčešće sprema od starog hleba, a osim u našoj zemlji spremalo se i u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Turskoj.
Potrebni sastojci:
- 10 kriški starog hleba
- jedan dcl ulja
- jedan dcl vode
- malo soli
- 180 grama pavlake
- beli luk
Način pripreme:
Stari hleb isecite na kockice, a po želji možete da ga propržite da bude hrskav. Zatim na laganoj vatri provri ulje, vodu i so, pa skloniti sa vatre i dodati pavlaku i rendani beli luk. Zatim hleb rasporedite u male činije, prelijte sosom koji ste ranije pripremili. Iako na prvi pogled deluje veoma siromašno, popara se može obogatiti dodacima kao što su jogurt, mleko ili slanina.
Prijatno!
U čemu je štos: Sve više influenserki jutarnju kafu menja supom od kostiju
Preuzmite android aplikaciju.