Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Имате пуно старог хлеба са којим не знате шта да радите! Направите ово јело које су правиле наше баке!

Не знате шта да радите са хлебом старим неколико дана? Наше мајке и баке имале су рецепт за коришћење старог хлеба и често су спремале јело попара.
Фото: Pixabay/ mel4skilletsandgames

Попара је једноставно јело које се најчешће спрема од старог хлеба, а осим у нашој земљи спремало се и у Грчкој, Бугарској, Србији, Хрватској, Македонији, Црној Гори и Турској.

Потребни састојци:
  • 10 кришки старог хлеба
  • један дцл уља
  • један дцл воде
  • мало соли
  • 180 грама павлаке
  • бели лук
Начин припреме:

Стари хлеб исеците на коцкице, а по жељи можете да га пропржите да буде хрскав. Затим на лаганој ватри проври уље, воду и со, па склонити са ватре и додати павлаку и рендани бели лук. Затим хлеб распоредите у мале чиније, прелијте сосом који сте раније припремили. Иако на први поглед делује веома сиромашно, попара се може обогатити додацима као што су јогурт, млеко или сланина.

Пријатно!

U čemu je štos: Sve više influenserki jutarnju kafu menja supom od kostiju

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке