Početna > Biznis
Biznis

Ima i takvih: dao otkaz u opštini jer nije radio ništa

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz u opštini Mojkovac jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mesto nije potrebno.
Foto: Pixabay/daha3131053

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtev za raskid ugovora o radu podneo je 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, i da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke.

On je bio zaposlen na radnom mestu savetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji je savetnik.

U zahtevu za raskid ugovora upućen predsedniku opštine Vesku Deliću, u koji su crnogorski mediji imali uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest meseci.

„Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gde sam dobio raspored, nisu udostojili za mesec dana da mi nađu radni zadatak. Osećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam, smatram da bi to trebalo i da se sprovede u delo, a ne da svoje radno vreme provodim sedeći bez ikakvih radnih obaveza“,  kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „verovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

„Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati deci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama“,  kaže Vlaović, prenosi Pobjeda.

„U opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole da sede i ništa ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu gde jesmo“ napisao je Vlaović.

Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Preuzmite android aplikaciju.