Почетна > Бизнис
Бизнис

Има и таквих: дао отказ у општини јер није радио ништа

Мојковчанин Илија Влаовић дао је отказ у oпштини Мојковац јер ништа није радио и јер сматра да његово радно место није потребно.
Фото: Pixabay/daha3131053

Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтев за раскид уговора о раду поднео је 18. јануара ове године.

Влаовић је потврдио да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, и да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке.

Он је био запослен на радном месту саветника, али каже да не зна за шта и чији је саветник.

У захтеву за раскид уговора упућен председнику општине Веску Делићу, у који су црногорски медији имали увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест месеци.

„Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, где сам добио распоред, нису удостојили за месец дана да ми нађу радни задатак. Осећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам, сматрам да би то требало и да се спроведе у дело, а не да своје радно време проводим седећи без икаквих радних обавеза“,  казао је Влаовић.

Каже да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио „вероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради“.

„Самим тим сматрам да ово моје радно мјесто није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати деци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама“,  каже Влаовић, преноси Побједа.

„У општини Мојковац има велики број непотребних радних мјеста и због таквих који воле да седе и ништа не раде а да примају плату ми се налазимо ту где јесмо“ написао је Влаовић.

Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Преузмите андроид апликацију.