Почетна > Бизнис
Бизнис

Илон Маск опет најбогатији човек на свету, сада је „тежак“ 192 милијарде долара

Илон Маск је поновно најбогатија особа на свету, судећи према најновијем Блумберговом списку милијардера.
Фото: Танјуг/Ringo H.W. Chiu, File

Процењује се да нето вредност извршног директора Тесле и власника Твитера сада износи око 192 милијарде долара, пише CNN.

До сад је на првом месту Блумбергове листе најбогатијих људи био Француз Бернар Арно, извршни директор компаније LVMH, са 187 милијарди долара.

Маск и Арно су се месецима надметали за прво место на листи. Међутим, према прорачунима Блумберга, Арноово богатство се смањило након што су деонице LVMH-а у среду забележиле пад.

Арно је преузео водећу позицију у децембру прошле године, када је његово богатство расло захваљујући успеху продаје луксузних производа. То је помогло у подизању вредност деоница LMVH-а.

ЛВМХ, као један од највећих светских конгломерата, дом је престижних брендова попут Louis Vuittona, Diora и Celine.

Маск је, с друге стране, доживео изузетно брз успон на светској листи богаташа последњих година, јер је његово богатство директно повезано са успехом произвођача електричних аутомобила Тесла. Његово највеће богатство долази од деоница те фирме, у којој поседује око 13 одсто удела, наводи Блумберг.

Маск, међутим, није повезан само са Теслом. Он је и извршни директор SapceX-а, фирме која се бави истраживањем свемира, и власник је Твитера.

Деонице LVMH-а су ове године порасле за 19,7 одсто, док су прошле године деонице Тесле порасле за чак 65,6 одсто.

Rusija kaznila platformu Vocap, nije izbrisala zabranjeni sadržaj

Преузмите андроид апликацију.