Ova grickalica od luka dobija dodatnu dozu proteina zahvaljujući siru sa niskim sadržajem masti, koji ima malo kalorija i visok sadržaj proteina. Idealne su za sve koji paze na ishranu, ali žele da uživaju bez griže savesti.
Sastojci:
- 1 luk
- 1 šolja svežeg sira
- 1 jaje
- so
- biber
- malo svežeg timijana
- ½ kašičice sušenog origana
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 °C. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Očistite luk i isecite ga na kolutove. U činiji pomešajte svež sir, jaje, so i origano dok ne dobijete glatku smesu.
Prelijte lim za pečenje maslinovim uljem. Savet – budite velikodušni sa uljem jer će čips biti hrskaviji.
Stavite oko jednu i po kašiku smese nemasnog sira na lim za pečenje i kašikom oblikujte krugove veličine kolutića luka. Stavite po jedan kolut luka na svaki krug mešavine i lagano ga pritisnite. Na kolutove luka pokapajte još malo maslinovog ulja i začinite solju, biberom i timijanom.
Pecite u rerni 24-28 minuta dok ivice ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
Izvadite gotov čips iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Zatim ih pažljivo izvadite lopaticom i poslužite.
Da li je zdravije prženje na ulju ili na masti? Evo šta kažu stručnjaci
Preuzmite android aplikaciju.