Почетна > Живот и стил
Живот и стил

И у педесетим ваше лице може бити младолико

Не морате ићи код пластичног хирурга како би ваша кожа изгледала неговано и подмлађено.
Фото: Pexels/Nataliya Vaitkevich

Одлазак код козметичара вам сигурно може помоћи, али то није довољно уколико немате рутину свакодневне неге које ћете се придржавати.

Увођење одређених навика у своју рутину, довешће вашу кожу до младалачког изгледа, а истовремено ће повољно утицати и на ваше здравље.

Фото: Unsplash/Jens Lidner
Посветите се себи након буђења

Искакање из кревета, кафа, цигарета и истрчавање из куће никако неће повољно утицати на вас. Овакав почетак дана ће вам допринети да сте већ од јутра под стресом, а да за тим заправо нема потребе. Ваше тело ће такво понашање регистровати као стресно.

Уместо тога, након што вам се аларм активира, устаните и протегните се. Пар јутарњих вежбица ће вам пријати, а десет минута буђења раније како бисте их урадили вам неће шкодити.

Фото: Unsplash/Kike Vega
Једите квалитетно

Оно што конзумирамо, прво ће се испољити на нашој кожи. Зато размислите коју храну уностите у свој организам. Поврће, али и све намирнице које имају висок садржај витамина А у себи ће погодовати вашој кожи. Такође се препоручује чешћа конзумација хељде.

Вода, вода и вода

Све жене са лепом кожом, рећи ће вам да им је свакодневна јутарња навика велика чаша воде. Наравно, током дана је потребно хидрирати организам, чак и када не осећате жеђ. Зато обавезно уносите 1,5 до 2 литре воде на дан.

Приуштите себи масажу лица
Фото: Pexels/Mart production

Масажа лица је изузетно делотворна када је затезање мишића лица у питању. Тако ћете подстаћи циркулацију, покренути лимфни систем и учинити кожу еластичнијом.

Укључите витамин Ц

Овај витамин је сјајан у борби против уморног тена. Он је одличан стимулатор производње колагена, а исто тако умањиће пигментне флеке.

Vrat odaje godine, kako ga održati mladolikim?

Преузмите андроид апликацију.