Svi volimo da koristimo mikrotalasnu pećnicu jer se u njoj hrana brzo sprema, pa ostatke jučerašnjeg ručka za nekoliko sekundi možete pretvoriti u ukusan i topao obrok.
Međutim, iako vam mikrotalasna pećnica može uštedeti vreme, postoji i određeni rizik.
Pre nego što pripremite sledeći obrok u mikrotalasnoj, uverite se da ne ponovite uobičajenu grešku koja bi vas mogla koštati zdravlja, a na to upozoravaju stručnjaci Američke agencije za bezbednost hrane.
Ako spremate hranu u mikrotalasnoj, morate je povremeno okretati da se ravnomerno zagreje, pa ako vaša mikrotalasna nema mogućnost da sama okreće posudu, uradite to sami da ne biste jeli sirova hrana.
Međutim, postoji još jedna mnogo važnija stvar, a to je ostaviti obrok neko vreme u mikrotalasnoj pećnici nakon završetka programa da se završi proces kuvanja, inače hrana može ostati sirova.
Koliko dugo hrana mora da odstoji u mikrotalasnoj posle kuvanja zavisi od hrane koju pripremate, a prema mišljenju stručnjaka, hranu poput hleba i sitnog povrća treba ostaviti kratko, dok je za meso potrebno više vremena.
A na samim proizvodima može biti naznačeno koliko je potrebno da hrana odstoji, pa pročitajte prije pripreme.
Ako to ne učinite, možete se razboleti, a prema CDC-u, Salmonella enterica je povezana sa jedenjem nedovoljno kuvane hrane.
Da li znate koji je najgori sastojak koji možete dodati u kafu ako ste na dijeti?
Preuzmite android aplikaciju.