Početna > Srbija
Srbija

Hirurg: Dvojica ranjenih u Gotovuši stabilno i van životne opasnosti

Pacijenti koji su danas primljeni u KBC u Gračanici nakon ranjavanja u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je iz vozila u pokretu na njih pucao lokalni Albanac, stabilno su i van životne opasnosti, rekao je medijima hirurg dr Božidar Odalović.
Foto: Unsplash/ABRAHAM POPOCATL

„Nažalost ovde u ovim krajevima ni Božić, odnosno Badnje veče ne može da prođe kako bi trebalo, jer su oko 16 sati dovežena dva pacijenta iz Štrpca kolima Hitne pomoći sa ustrelnim ranama desnog ramena (dečak) i leve šake (mladić). Radi se o pacijentima 2001. godište koji ima ustrelnu ranu šake i 2011. godište sa ustrelnom povredom levog ramena“, kazao je Odalović.

„Radi se o teškim povredama. Oni su za sada hemodinamski stabilni, hirurški su obrađeni, hospitalizovani su i biće primenjene sve procedure koje se sprovode u ovakvim situacijama“, naveo je doktor Odalović, prenosi RTV Kim.

On je potvrdio da je kod starijeg pacijenta urađena hirurška intervencija.

„Izvađen je projektil iz desne šake starijem pacijentu. To je metalno strano telo, verovatno metak, ali nije na meni da ja to određujem. Kod drugog pacijenta je prostrelna rana, bez stanog tela u ramenu, biće hospitalizovan, bez oštećenja neurovaskularnih elemenata, tako da će i on biti praćen. Stabilno su i van životne opasnosti“, rekao je Odalović.

On je naveo da je bolnica u Gračanici osposobljena za pružanje pomoći ovim pacijentima i da nema potrebe da se oni šalju na dalje lečenje u neki drugi bolnički centar.

„Biće adekvatno zbrinuti, biće praćeni ako nešto krene po zlu biće transportovani dalje, ali biće dobro i neće doći do toga“, rekao je Odalović.

Vučević: Zgrožen sam brutalnim nasiljem i ranjavanjem dvojice Srba kod Štrpca

Preuzmite android aplikaciju.