Почетна > Србија
Србија

Хирург: Двојица рањених у Готовуши стабилно и ван животне опасности

Пацијенти који су данас примљени у КБЦ у Грачаници након рањавања у селу Готовуша код Штрпца, када је из возила у покрету на њих пуцао локални Албанац, стабилно су и ван животне опасности, рекао је медијима хирург др Божидар Одаловић.
Фото: Unsplash/ABRAHAM POPOCATL

„Нажалост овде у овим крајевима ни Божић, односно Бадње вече не може да прође како би требало, јер су око 16 сати довежена два пацијента из Штрпца колима Хитне помоћи са устрелним ранама десног рамена (дечак) и леве шаке (младић). Ради се о пацијентима 2001. годиште који има устрелну рану шаке и 2011. годиште са устрелном повредом левог рамена“, казао је Одаловић.

„Ради се о тешким повредама. Они су за сада хемодинамски стабилни, хируршки су обрађени, хоспитализовани су и биће примењене све процедуре које се спроводе у оваквим ситуацијама“, навео је доктор Одаловић, преноси РТВ Ким.

Он је потврдио да је код старијег пацијента урађена хируршка интервенција.

„Извађен је пројектил из десне шаке старијем пацијенту. То је метално страно тело, вероватно метак, али није на мени да ја то одређујем. Код другог пацијента је прострелна рана, без станог тела у рамену, биће хоспитализован, без оштећења неуроваскуларних елемената, тако да ће и он бити праћен. Стабилно су и ван животне опасности“, рекао је Одаловић.

Он је навео да је болница у Грачаници оспособљена за пружање помоћи овим пацијентима и да нема потребе да се они шаљу на даље лечење у неки други болнички центар.

„Биће адекватно збринути, биће праћени ако нешто крене по злу биће транспортовани даље, али биће добро и неће доћи до тога“, рекао је Одаловић.

Vučević: Zgrožen sam brutalnim nasiljem i ranjavanjem dvojice Srba kod Štrpca

Преузмите андроид апликацију.