Sir je jedna od namirnica koje imaju kratak rok trajanja. Osim toga, mogu se brzo i ranije pokvariti, jer se vrlo često prave greške prilikom skladištenja u frižideru.
Zato je poželjno obratiti pažnju na tri najveće greške koje ljudi prave prilikom skladištenja sira, kako bi ovaj proizvod mogli da koriste dok još ima svoj jedinstven ukus i strukturu.
Umotavanje sira u plastičnu foliju
Kada kupujemo sir, prodavci ga najčešće umotaju u plastičnu foliju, pa je jasno odakle nam to dolazi u naviku da to radimo kod kuće. Najbolji način je umotati sir u neki propustljiv materijal, kako bi sir mogao da „diše“. Osim toga, plastiku treba izbegavati jer može siru dati neobičan ukus.
Čuvanje sira u najhladnijem delu frižidera
Kada je u pitanju čuvanje sira u frižideru, sama temperatura igra važnu ulogu. Najbolje mesto za čuvanje sira u frižideru je fioka na dnu frižidera. Sirevi vole mesta gde ima više vlage, i to je dobro, jer se neće previše osušiti.
Zamrzavate sir
Pošto se mnogi proizvodi mogu zamrznuti, mnogi idu logikom da ovo pravilo važi i za sireve. Međutim, to je svež proizvod koji treba da držite samo u frižideru. Kada ga odmrznete, gubi strukturu i ukus, a vrlo često i miris.
Ovu namirnicu svedite na minimun i nećete oboleti od raka ili depresije
Preuzmite android aplikaciju.