Сир је једна од намирница које имају кратак рок трајања. Осим тога, могу се брзо и раније покварити, јер се врло често праве грешке приликом складиштења у фрижидеру.
Зато је пожељно обратити пажњу на три највеће грешке које људи праве приликом складиштења сира, како би овај производ могли да користе док још има свој јединствен укус и структуру.
Умотавање сира у пластичну фолију
Када купујемо сир, продавци га најчешће умотају у пластичну фолију, па је јасно одакле нам то долази у навику да то радимо код куће. Најбољи начин је умотати сир у неки пропустљив материјал, како би сир могао да „дише“. Осим тога, пластику треба избегавати јер може сиру дати необичан укус.
Чување сира у најхладнијем делу фрижидера
Када је у питању чување сира у фрижидеру, сама температура игра важну улогу. Најбоље место за чување сира у фрижидеру је фиока на дну фрижидера. Сиреви воле места где има више влаге, и то је добро, јер се неће превише осушити.
Замрзавате сир
Пошто се многи производи могу замрзнути, многи иду логиком да ово правило важи и за сиреве. Међутим, то је свеж производ који треба да држите само у фрижидеру. Када га одмрзнете, губи структуру и укус, а врло често и мирис.
Ovu namirnicu svedite na minimun i nećete oboleti od raka ili depresije
Преузмите андроид апликацију.