Bilo da pravite svoje testo ili koristite zamrznutu verziju, to je svestran sastojak koji se često koristi za pravljenje deserta ili slanih grickalica.

Ali postizanje pravog testa zahteva preciznost, a jedna mala greška, prelazak oklagijom preko ivica testa, mogla bi da uništi vaš trud.
Iskustvo lisnatog testa zasniva se na slojevima putera i testa koji zadržavaju paru tokom pečenja, uzrokujući da se diže i stvaraju laganu teksturu.
Međutim, kada oklagijom pređete preko ivica testa, stisnete slojeve i praktično ih zatvorite.
Ovo sprečava da para pravilno cirkuliše i može rezultirati gustom, spljoštenom teksturom – suprotno od onoga što želite da postignete.
GDa biste to izbegli, testo nežno razvucite oklagijom i pazite da ne pređete preko ivica.
Ako koristite zamrznuto lisnato testo, uverite se da je potpuno odmrznuto pre valjanja.
Počnite od sredine i okrenite ka spolja, ali ne prelazite preko ivica da biste sačuvali strukturu slojeva.
Tokom ovog procesa, važno je da testo bude hladno da bi se sačuvao integritet slojeva putera.
Takođe, nakon što razvaljate testo do željene veličine i oblika, važno je da oštrim nožem ili sekačem za picu obrežete ivice.
Žuta, zelena i crvena – Svaka jabuka donosi posebne prednosti za zdravlje
Preuzmite android aplikaciju.