Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Gradonačelnik obišao dežurne gradske službe uoči dočeka Nove godine (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je dežurne gradske službe uoči dočeka 2023. godine.

On je posetio Policijsku upravu, Vatrogasnu brigadu, Novosadsku toplanu, JKP „Put“, komandu Prve brigade kopnene vojske, kao i Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji se i prošle večeri, kao i svake druge starao o građanima i njihovoj bezbednosti.

On je iskoristio priliku da im se zahvali za rad, ali i da im čestita novogodišnje praznike:

„Uverio sam se na terenu da novogodišnja noć u Novom Sadu protiče mirno i bez problema. Očekujem da će u veseloj atmosferi proteći i doček u Podgrađu i na Tvrđavi, u istom maniru kao i dnevne žurke, tokom kojih nije bilo incidenata. O tome da nije bilo poziva za remećenje javnog reda i mira, obavešten sam tokom posete Policiji, a prilikom obilaska Vatrogasne brigade, rečeno mi je da nije bilo intervencija u toku dana.

Grad Novi Sad pomaže rad vatrogasaca, kao i službe Hitne pomoći, tako da smo ove godine obezbedili jednu auto-cisternu vrednosti 30 miliona dinara, dok ćemo u narednoj, za još jedno vozilo te vrste, izdvojiti 35 miliona. Novina je da smo odredili parcelu na putu za Veternik, gde će biti izgrađen Regionalni centar za vanredne situacije, a projektovana je i zasebna parcela u Futogu za deo službe Vatogasne brigade.Predali smo ključeve tri vozila i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, za koja smo u budžetu izdvojili oko 20 miliona dinara, što ćemo uraditi i naredne 2023, nabavkom još tri vozila.

Takođe, obišli smo i našu Vojsku, pripadnike Prve brigade kopnene vojske, da ih pozdravimo i zahvalimo se za sve što rade za građane. Kako sam se uverio, JKP „Novosadska toplana“ radi punim intenzitetom, a otišli smo i da se zahvalimo radnicima JKP „Put“ koji su za manje od tri meseca prekrili novim asfaltom čak 28 kilometara novosadskih ulica“, rekao je gradonačelnik Đurić.

„Ovim obilaskom, koji je uveliko tradicionalan, ukazujemo pažnju i izražavamo poštovanje prema našim sugrađanima koji su ove noći na svojim radnim mestima i koji brinu o našoj bezbednosti i našem zdravlju. Kao gradonačelnik, u ime svih građana Novog Sada, zahvaljujem im na radu i podršci tokom cele prošle godine i na tome što rade i večeras, dok većina građana dočekuje Novu godinu u krugu porodice. Apelujem na sve da lepo i veselo provedu ovu noć i želim svima srećnu novu 2023. godinu!“

U 2023. godini Bulevar oslobođenja očekuje prvo obnavljanje asfalta u svojoj istoriji

Preuzmite android aplikaciju.