Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник обишао дежурне градске службе уочи дочека Нове године (ВИДЕО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је дежурне градске службе уочи дочека 2023. године.

Он је посетио Полицијску управу, Ватрогасну бригаду, Новосадску топлану, ЈКП „Пут“, команду Прве бригаде копнене војске, као и Завод за хитну медицинску помоћ који се и прошле вечери, као и сваке друге старао о грађанима и њиховој безбедности.

Он је искористио прилику да им се захвали за рад, али и да им честита новогодишње празнике:

„Уверио сам се на терену да новогодишња ноћ у Новом Саду протиче мирно и без проблема. Очекујем да ће у веселој атмосфери протећи и дочек у Подграђу и на Тврђави, у истом маниру као и дневне журке, током којих није било инцидената. О томе да није било позива за ремећење јавног реда и мира, обавештен сам током посете Полицији, а приликом обиласка Ватрогасне бригаде, речено ми је да није било интервенција у току дана.

Град Нови Сад помаже рад ватрогасаца, као и службе Хитне помоћи, тако да смо ове године обезбедили једну ауто-цистерну вредности 30 милиона динара, док ћемо у наредној, за још једно возило те врсте, издвојити 35 милиона. Новина је да смо одредили парцелу на путу за Ветерник, где ће бити изграђен Регионални центар за ванредне ситуације, а пројектована је и засебна парцела у Футогу за део службе Ватогасне бригаде.Предали смо кључеве три возила и Заводу за хитну медицинску помоћ, за која смо у буџету издвојили око 20 милиона динара, што ћемо урадити и наредне 2023, набавком још три возила.

Такође, обишли смо и нашу Војску, припаднике Прве бригаде копнене војске, да их поздравимо и захвалимо се за све што раде за грађане. Како сам се уверио, ЈКП „Новосадска топлана“ ради пуним интензитетом, а отишли смо и да се захвалимо радницима ЈКП „Пут“ који су за мање од три месеца прекрили новим асфалтом чак 28 километара новосадских улица“, рекао је градоначелник Ђурић.

„Овим обиласком, који је увелико традиционалан, указујемо пажњу и изражавамо поштовање према нашим суграђанима који су ове ноћи на својим радним местима и који брину о нашој безбедности и нашем здрављу. Као градоначелник, у име свих грађана Новог Сада, захваљујем им на раду и подршци током целе прошле године и на томе што раде и вечерас, док већина грађана дочекује Нову годину у кругу породице. Апелујем на све да лепо и весело проведу ову ноћ и желим свима срећну нову 2023. годину!“

U 2023. godini Bulevar oslobođenja očekuje prvo obnavljanje asfalta u svojoj istoriji

Преузмите андроид апликацију.