Početna > Novi Sad
Aktuelno Novi Sad

Gde se prave najbolje letnje žurke u Novom Sadu?

Pošto je pre nekoliko dana i zvanično počelo leto, period godine poznat po najboljem noćnom provodu, mi ćemo vam predstaviti neka od „najvrelijih“ mesta za noćni život u Novom Sadu, koja obećavaju dobar provod.
Foto: Pixabay/rohatcom68

Novi Sad je poznat po mnogobrojnim letnjim festivalima, od kojih je svakako najpoznatiji „Egzit festival“, ali pored ovih festivala, Novi Sad nudi širok repertoar provoda i za „nefestivalske noći“, jer je leti svaki dan u Novom Sadu dan za izlazak.

Naravno sinonim za noćni letnji provod u Novom Sadu je Kej žrtava racije, koji je od juna pa do septembra, gotovo svako veče epicentar okupljanja mladih iz svih delova grada. Druženje pored vode na najpoznatijem šetalištu u Novom Sadu, je garancija za dobru, a jeftinu zabavu.
Foto: Gradske info

Mladi naoružani pićem iz marketa „Ideje“ koji se nalazi prekoputa ili iz „Mikromarketa“ koji je na 3 minuta šetnje od Keja, se obično okupljaju oko 20 časova i žurka traje do kasno u noć, a neretko i do ranih jutarnjih časova.

Za muziku su najčešće zaduženi oni koji parkiraju kola pored vode, a ukoliko želite da sami sebi budete di-džej, uvek je dobra ideja poneti zvučnik.

Foto: Gradske info

Ako želite da zaigrate čuveno kolo na Keju, upoznate mlade iz svih delova grada i „utolite žeđ“ sa relativno niskim budžetom, onda je druženje na Keju pravo mesto za vas.

Za one koji vole jaka svetla, glasnu muziku i estradnu atmosferu, novosadski splavovi na Ribarskom ostrvu su izvor nepresušne zabave.
Foto: Instagram/Splav CRISTAL

Ukoliko želite da provedete petak veče ili vikend večeri na jednom od tri splava na Dunavu, obično ćete morati da rezervišete svoje mesto unapred, jer su ovo mesta broj jedan za noćni provod tokom vrelih novosadskih noći, iz istog razloga je jedan od preduslova za odlazak na splav i „dubok džep“.

Foto: Instagram/Splav CRISTAL

„Sveto trojstvo“ novosadskih splavova „Kristal“, „Dva galeba“ i „Džoli Rodžer“, nisu za svačiji ukus, tako da ukoliko želite mirniju varijantu izlaska, verovatno ovo nisu mesta za vas, ali ukoliko želite da vidite svu raskoš novosadskog noćnog života i đuskate uz pesme iz vrha Jutjub „trendinga“, Ribarsko ostrvo je vaša destinacija.

Foto: Instagram/Splav dva galeba

Dok atmosferu na „Kristalu“ i „Dva galeba“ obično prave gostujući zabavljači iz vrha estrade, na „Džoli Rodžeru“ je mesto gde ćete đuskati uz najbolje regionalne di-džejeve.

Foto: Instagram/Dzoli Rodzer

Ipak izlazak na splav je „skup sport“, tako da se posetioci obično moraju opredeliti da li će petak, subotu ili nedelju veče „začiniti“ najluđim žurkama na vodi.

Naravno uvek popularno mesto za izlazak, u bilo koje godišnje doba je kafana. Karirani stoljnaci i narodna muzika nikada neće izaći iz mode, a Novi Sad je raj za ljubitelje kafanskih večeri.
Foto: PrtSc/4zida.rs

Kafana u Novom Sadu je zaista na pretek, iz širokog izbora svako može odabrati onu koja mu najviše prija. Još nešto što predlaže kafanu kao mesto za izlazak, jeste njihova rasprostranjenost u Novom Sadu.

Gotovo svaki deo grada „krije“ po koju kafanu. One najpopularnije su svakako u centru grada, dok je Temerinska ulica poznata po svojoj kafanskoj istoriji.

Narodna muzika, pevačice i pevači uz drvene stolove i živahnu atmosferu su jedan od najstarijih metoda zabave kako u Novom Sadu tako i u Srbiji, ali one nisu, niti će u skorije vreme izaći iz mode.

Dok je zimska sezona obično rezervisana za izlazak u klubove, otvaranjem bašta i terasa su se i klubovi adaptirali na vruće letnje večeri i ustalili se kao jedna od najpopularnijih destinacija za provod u srcu grada.
Foto: Instagram/Club Saint-Tropez

Gusta koncentracija klubova u centru grada može se podeliti u dve podvrste:

  • Klubovi u Ulici Laze Telečkog
  • Klubovi u Ulici Mihajla Pupina

Dok je Laze Telečkog verovatno popularnija kod građana koji nisu izvorno iz Novog Sada, ona svakako nosi prizvuk noćnog života u centru Novog Sada. Godinama je ova ulica sinonim za noćni život u srpskoj Atini, izbor klubova i kafana je zaista veliki, a lokacija je takva da ćete uvek naći ljude raspoložene za žurku.

Foto: Instagram/Club Saint-Tropez
Sa druge strane poslednjih godina su kafe-klubovi u Ulici Mihajla Pupina postali najpopularnije noćne destinacije u Novom Sadu. „Đardino klub“, „Pupin“ i „Brauhaus“ su mesta gde se one mlađe, ali i starije generacije odlaze na garantovanu dobru žurku.

Terasa „Đardina“ je svakako najpoznatija terasa u Novom Sadu, gde se dnevni kafić posle 22 časa, pretvori u diskoteku na otvorenom. O popularnosti Đardina uzaludno je pisati, dovoljno je reći da je želja gotovo svih posetilaca Novog Sada da jednom đuskaju u ovom klubu.

Foto: Instagram/giardinoclub

Muzika je poput one na splavovima, sa tim da su di-džejevi zaduženi da naprave sjajnu atmosferu sa najpopularnijim hitovima estrade.

Prekoputa „Đardina“ nalaze se druga dva kafe-kluba, koji upotpunjuju noćni život u Ulici Mihajla Pupina i to jedan pored drugog.

Dok je ranije „Pupin“ predstavljao kontrast domaćim hitovima zastupljenim u ovim klubovima puštajući stranu muziku, nakon skorijeg renoviranja i oni su se odlučili za domaće svirke. Gostovanja najpopularnijih bendova i pevača zabavne muzike sada upotpunjuju petak i subotu veče u „Pupin pabu“. Luksuzan izgled lokala zaista dočarava doživljaj, a velika bašta privlači prolaznike da se priključe žurci.

Foto: Instagram/Pupin Novi Sad

Komšijski lokal pored, „Brauhaus“ je poznat po svojim svirkama lokalnih bendova koji za Novosađane izvode najveće hitove 90-tih i 2000-tih godina. Najbolji provod u gradu za ljude u najboljim godinama i one koji nisu ljubitelji estrade. Točeno pivo, autentičan starinski izgled i zvuk električne gitare stvaraju originalnu atmosferu u srcu Novog Sada.

Foto: Instagram/Brauhaus

Ovo su samo neka od mesta za izlazak leti u Novom Sadu, izbora ima zaista mnogo, ali nezahvalan zadatak bi bio nabrojati ih sve. Jedno je sigurno ukoliko želite dobar provod tokom vrelih večeri u Novom Sadu, možete ga naći vrlo lako. Raznolika ponuda postoji za sve generacije i za ljubitelje gotovo svih muzičkih žanrova, a ukoliko želite imate prostora da sami napravite svoju žurku na Keju.

Fruška gora subotom

Preuzmite android aplikaciju.