Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Где се праве најбоље летње журке у Новом Саду?

Пошто је пре неколико дана и званично почело лето, период године познат по најбољем ноћном проводу, ми ћемо вам представити нека од „најврелијих“ места за ноћни живот у Новом Саду, која обећавају добар провод.
Фото: Pixabay/rohatcom68

Нови Сад је познат по многобројним летњим фестивалима, од којих је свакако најпознатији „Егзит фестивал“, али поред ових фестивала, Нови Сад нуди широк репертоар провода и за „нефестивалске ноћи“, јер је лети сваки дан у Новом Саду дан за излазак.

Наравно синоним за ноћни летњи провод у Новом Саду је Кеј жртава рације, који је од јуна па до септембра, готово свако вече епицентар окупљања младих из свих делова града. Дружење поред воде на најпознатијем шеталишту у Новом Саду, је гаранција за добру, а јефтину забаву.
Фото: Градске инфо

Млади наоружани пићем из маркета „Идеје“ који се налази прекопута или из „Микромаркета“ који је на 3 минута шетње од Кеја, се обично окупљају око 20 часова и журка траје до касно у ноћ, а неретко и до раних јутарњих часова.

За музику су најчешће задужени они који паркирају кола поред воде, а уколико желите да сами себи будете ди-џеј, увек је добра идеја понети звучник.

Фото: Градске инфо

Ако желите да заиграте чувено коло на Кеју, упознате младе из свих делова града и „утолите жеђ“ са релативно ниским буџетом, онда је дружење на Кеју право место за вас.

За оне који воле јака светла, гласну музику и естрадну атмосферу, новосадски сплавови на Рибарском острву су извор непресушне забаве.
Фото: Instagram/Splav CRISTAL

Уколико желите да проведете петак вече или викенд вечери на једном од три сплава на Дунаву, обично ћете морати да резервишете своје место унапред, јер су ово места број један за ноћни провод током врелих новосадских ноћи, из истог разлога је један од предуслова за одлазак на сплав и „дубок џеп“.

Фото: Instagram/Splav CRISTAL

„Свето тројство“ новосадских сплавова „Кристал“, „Два галеба“ и „Џоли Роџер“, нису за свачији укус, тако да уколико желите мирнију варијанту изласка, вероватно ово нису места за вас, али уколико желите да видите сву раскош новосадског ноћног живота и ђускате уз песме из врха Јутјуб „трендинга“, Рибарско острво је ваша дестинација.

Фото: Instagram/Splav dva galeba

Док атмосферу на „Кристалу“ и „Два галеба“ обично праве гостујући забављачи из врха естраде, на „Џоли Роџеру“ је место где ћете ђускати уз најбоље регионалне ди-џејеве.

Фото: Instagram/Dzoli Rodzer

Ипак излазак на сплав је „скуп спорт“, тако да се посетиоци обично морају определити да ли ће петак, суботу или недељу вече „зачинити“ најлуђим журкама на води.

Наравно увек популарно место за излазак, у било које годишње доба је кафана. Карирани стољнаци и народна музика никада неће изаћи из моде, а Нови Сад је рај за љубитеље кафанских вечери.
Фото: PrtSc/4zida.rs

Кафана у Новом Саду је заиста на претек, из широког избора свако може одабрати ону која му највише прија. Још нешто што предлаже кафану као место за излазак, јесте њихова распрострањеност у Новом Саду.

Готово сваки део града „крије“ по коју кафану. Оне најпопуларније су свакако у центру града, док је Темеринска улица позната по својој кафанској историји.

Народна музика, певачице и певачи уз дрвене столове и живахну атмосферу су један од најстаријих метода забаве како у Новом Саду тако и у Србији, али оне нису, нити ће у скорије време изаћи из моде.

Док је зимска сезона обично резервисана за излазак у клубове, отварањем башта и тераса су се и клубови адаптирали на вруће летње вечери и усталили се као једна од најпопуларнијих дестинација за провод у срцу града.
Фото: Instagram/Club Saint-Tropez

Густа концентрација клубова у центру града мoже се поделити у две подврсте:

  • Клубови у Улици Лазе Телечког
  • Клубови у Улици Михајла Пупина

Док је Лазе Телечког вероватно популарнија код грађана који нису изворно из Новог Сада, она свакако носи призвук ноћног живота у центру Новог Сада. Годинама је ова улица синоним за ноћни живот у српској Атини, избор клубова и кафана је заиста велики, а локација је таква да ћете увек наћи људе расположене за журку.

Фото: Instagram/Club Saint-Tropez
Са друге стране последњих година су кафе-клубови у Улици Михајла Пупина постали најпопуларније ноћне дестинације у Новом Саду. „Ђардино клуб“, „Пупин“ и „Браухаус“ су места где се оне млађе, али и старије генерације одлазе на гарантовану добру журку.

Тераса „Ђардина“ је свакако најпознатија тераса у Новом Саду, где се дневни кафић после 22 часа, претвори у дискотеку на отвореном. О популарности Ђардина узалудно је писати, довољно је рећи да је жеља готово свих посетилаца Новог Сада да једном ђускају у овом клубу.

Фото: Instagram/giardinoclub

Музика је попут оне на сплавовима, са тим да су ди-џејеви задужени да направе сјајну атмосферу са најпопуларнијим хитовима естраде.

Прекопута „Ђардина“ налазе се друга два кафе-клуба, који употпуњују ноћни живот у Улици Михајла Пупина и то један поред другог.

Док је раније „Пупин“ представљао контраст домаћим хитовима заступљеним у овим клубовима пуштајући страну музику, након скоријег реновирања и они су се одлучили за домаће свирке. Гостовања најпопуларнијих бендова и певача забавне музике сада употпуњују петак и суботу вече у „Пупин пабу“. Луксузан изглед локала заиста дочарава доживљај, а велика башта привлачи пролазнике да се прикључе журци.

Фото: Instagram/Pupin Novi Sad

Комшијски локал поред, „Браухаус“ је познат по својим свиркама локалних бендова који за Новосађане изводе највеће хитове 90-тих и 2000-тих година. Најбољи провод у граду за људе у најбољим годинама и оне који нису љубитељи естраде. Точено пиво, аутентичан старински изглед и звук електричне гитаре стварају оригиналну атмосферу у срцу Новог Сада.

Фото: Instagram/Brauhaus

Ово су само нека од места за излазак лети у Новом Саду, избора има заиста много, али незахвалан задатак би био набројати их све. Једно је сигурно уколико желите добар провод током врелих вечери у Новом Саду, можете га наћи врло лако. Разнолика понуда постоји за све генерације и за љубитеље готово свих музичких жанрова, а уколико желите имате простора да сами направите своју журку на Кеју.

Fruška gora subotom

Преузмите андроид апликацију.