Ако нисте задовољни укусом грашка који сте припремили, пратите следеће савете да бисте исправили грешке у кувању.
Грашак треба кувати на лаганој ватри у лонцу са дебелим дном да не изгори. Вода треба да покрије грашак за око један центиметар.
Имајте на уму да се грашак спорије кува у сланој води, па је најбоље посолити пред крај или после кувања.
Када проври, у грашак треба додати неколико кашика уља јер ће то убрзати процес кувања.
После 10 – 15 минута кључања додајте пола кашичице соде бикарбоне да буде идеално мекано.
Пазите да не додате превише соде, јер ће то покварити његов укус.
Као што знате, махунарке, које укључују грашак, пасуљ и сочиво, богате су влакнима, протеинима и микронутријентима, али врло мало масти и шећера.
Због тога, како објашњавају аутори актуелне студије, Америчко удружење за срце, Канадско кардиоваскуларно друштво и Европско кардиолошко друштво подстичу исхрану која даје акценат махунаркама на снижавање холестерола, снижавање крвног притиска и регулисање дијабетеса.
Преузмите андроид апликацију.