Početna > Život i stil
Život i stil

Evo kako da smanjite kalorije u hlebu

Hleb se često proglašava glavnim krivcem za debljanje, ali je otkriven način da se smanji njegov broj kalorija. Ako ste zabrinuti zbog viška kalorija koje unosite sa hlebom, stručnjaci su otkrili trik da jednostavne ugljene hidrate u hlebu pretvore u zdravije, „otporne”.
Foto: Pixabay/Storme22k

Ne morate da brinete ako pojedete parče ili dve hleba dnevno, ali ako ne možete da ga se odreknete, možda će vam biti lakše ako primenite trik koji će navodno smanjiti broj kalorija koje unosite hleba na pola.

Najveći problem sa belim hlebom

Kada kupujete ili pečete hleb, stavite ga u zamrzivač. Zašto? Zato što poput kuvanja i hlađenja, zamrzavanje skrob pretvara u otporan skrob. Zvuči neverovatno, ali to znači da vaše telo dobija mnogo manje kalorija iz hleba. U stvari, otporni skrob hrani vaše crevne bakterije umesto da vas ugoji.

Najveći problem kod belog hleba je što zbog visokog glikemijskog indeksa prebrzo oslobađa energiju, pa podiže nivo šećera u krvi.

Međutim, oni koji nemaju porodičnu istoriju dijabetesa ne treba da izbegavaju beli hleb, koji se idealno jede za doručak, jer ubrzava metabolizam, kažu naučnici.

Kako da pravilno sterilišete tegle za zimnicu? Postupak je jednostavan, a važan

Preuzmite android aplikaciju.