Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да смањите калорије у хлебу

Хлеб се често проглашава главним кривцем за дебљање, али је откривен начин да се смањи његов број калорија. Ако сте забринути због вишка калорија које уносите са хлебом, стручњаци су открили трик да једноставне угљене хидрате у хлебу претворе у здравије, „отпорне”.
Фото: Pixabay/Storme22k

Не морате да бринете ако поједете парче или две хлеба дневно, али ако не можете да га се одрекнете, можда ће вам бити лакше ако примените трик који ће наводно смањити број калорија које уносите хлеба на пола.

Највећи проблем са белим хлебом

Када купујете или печете хлеб, ставите га у замрзивач. Зашто? Зато што попут кувања и хлађења, замрзавање скроб претвара у отпоран скроб. Звучи невероватно, али то значи да ваше тело добија много мање калорија из хлеба. У ствари, отпорни скроб храни ваше цревне бактерије уместо да вас угоји.

Највећи проблем код белог хлеба је што због високог гликемијског индекса пребрзо ослобађа енергију, па подиже ниво шећера у крви.

Међутим, они који немају породичну историју дијабетеса не треба да избегавају бели хлеб, који се идеално једе за доручак, јер убрзава метаболизам, кажу научници.

Kako da pravilno sterilišete tegle za zimnicu? Postupak je jednostavan, a važan

Преузмите андроид апликацију.