Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Edukacija mladih vozača u Novom Sadu

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, realizuje projekat pod nazivom „Edukacija mladih budućih vozača, učenika srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada“.
edukacija
Foto: Pexels/Katerina Holmes

Projekat podrazumeva vršnjačku edukaciju učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Novom Sadu, tokom koje se mladima ukazuje na opasnosti usled korišćenja mobilnih telefona u saobraćaju, kao i na posledice koje nastaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, odnosno kacige.

Poseban segment edukacije odnosi se na opasnosti koje vožnja pod dejstvom alkohola ima na učesnike u saobraćaju.

Projekat se realizuje u dve faze.

Danas su u sali Gimnazije „Laza Kostić“ po dva delegirana učenika trećeg razreda iz svake od srednjih škola u Novom Sadu prisustvovala edukaciji, koju su sproveli predavači Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Oni su, nakon odslušanog predavanja, koje je bilo interaktivnog tipa, uz praktičan prikaz pojedinih situacija i projekciju edukativnog filma, snimljenog posebno za ovu namenu, dobili sertifikate o stečenom znanju i u daljoj realizaciji projekta učestvovaće kao vršnjački edukatori.

U drugoj fazi projekta, učenici koji su stekli znanja na navedenom predavanju će, uz asistenciju predstavnika Centra, održati predavanja učenicima trećih i četvrtih razreda škola koje pohađaju.

Pored predavanja, projekat podrazumeva podelu edukativnog materijala u vidu flajera i plakata učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Novom Sadu.

Mladi predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Više od 40 odsto svih žrtava saobraćajnih nezgoda je upravo te starosne dobi. Ovaj projekat je namenjen podizanju nivoa njihovog znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji parking mesta na Bulevaru oslobođenja

Preuzmite android aplikaciju.