Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Едукација младих возача у Новом Саду

Центар за унапређење безбедности у саобраћају, уз финансијску подршку Градске управе за саобраћај и путеве, реализује пројекат под називом „Едукација младих будућих возача, ученика средњих школа на територији Града Новог Сада“.
едукација
Фото: Pexels/Katerina Holmes

Пројекат подразумева вршњачку едукацију ученика трећих и четвртих разреда средњих школа у Новом Саду, током које се младима указује на опасности услед коришћења мобилних телефона у саобраћају, као и на последице које настају због некоришћења сигурносног појаса, односно кациге.

Посебан сегмент едукације односи се на опасности које вожња под дејством алкохола има на учеснике у саобраћају.

Пројекат се реализује у две фазе.

Данас су у сали Гимназије „Лаза Костић“ по два делегирана ученика трећег разреда из сваке од средњих школа у Новом Саду присуствовала едукацији, коју су спровели предавачи Центра за унапређење безбедности у саобраћају.

Они су, након одслушаног предавања, које је било интерактивног типа, уз практичан приказ појединих ситуација и пројекцију едукативног филма, снимљеног посебно за ову намену, добили сертификате о стеченом знању и у даљој реализацији пројекта учествоваће као вршњачки едукатори.

У другој фази пројекта, ученици који су стекли знања на наведеном предавању ће, уз асистенцију представника Центра, одржати предавања ученицима трећих и четвртих разреда школа које похађају.

Поред предавања, пројекат подразумева поделу едукативног материјала у виду флајера и плаката ученицима трећих и четвртих разреда средњих школа у Новом Саду.

Млади представљају једну од најугроженијих категорија учесника у саобраћају.

Више од 40 одсто свих жртава саобраћајних незгода је управо те старосне доби. Овај пројекат је намењен подизању нивоа њиховог знања у области безбедности у саобраћају.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji parking mesta na Bulevaru oslobođenja

Преузмите андроид апликацију.