Početna > Život i stil
Život i stil

Dve uobičajene greške tokom doručka mogu da uzrokuju gojenje i nadutost

Doručak se često smatra najvažnijim obrokom u danu, omogućava pokretanje metabolizma i daje telu neophodnu energiju za dan koji je pred nama.
Foto: Pexels/jjagtenberg

Međutim, određene odluke koje donosimo tokom doručka mogu imati negativne posledice na nas i izazvati upale, nadimanje, pa čak i gojenje ako se neprestano ponavljaju.

Lični trener i dijetetičar Džes Feder i lični trener Endrju Vajt otkrili su za She Finds koje su najčešće greške koje mnogi ljudi prave tokom doručka.

Jesti previše šećera za doručak

Previše šećera za doručak može imati štetne efekte na zdravlje probave i upravljanja težinom. Kada započnemo dan sa slatkom hranom za doručak, kao što su peciva, zaslađene žitarice ili aromatizovani jogurti, pripremamo se za skok nivoa šećera u krvi, nakon čega sledi nagli pad, izveštava She Finds.

Feder ističe da konzumiranje žitarica sa visokim sadržajem šećera može dovesti do sala na stomaku, nadimanja i problema sa crevima.

Četiri vrste hrane koje ne bi trebalo da jedete pre podneva

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake