Doručak se često smatra najvažnijim obrokom u danu, omogućava pokretanje metabolizma i daje telu neophodnu energiju za dan koji je pred nama.
Međutim, određene odluke koje donosimo tokom doručka mogu imati negativne posledice na nas i izazvati upale, nadimanje, pa čak i gojenje ako se neprestano ponavljaju.
Lični trener i dijetetičar Džes Feder i lični trener Endrju Vajt otkrili su za She Finds koje su najčešće greške koje mnogi ljudi prave tokom doručka.
Jesti previše šećera za doručak
Previše šećera za doručak može imati štetne efekte na zdravlje probave i upravljanja težinom. Kada započnemo dan sa slatkom hranom za doručak, kao što su peciva, zaslađene žitarice ili aromatizovani jogurti, pripremamo se za skok nivoa šećera u krvi, nakon čega sledi nagli pad, izveštava She Finds.
Feder ističe da konzumiranje žitarica sa visokim sadržajem šećera može dovesti do sala na stomaku, nadimanja i problema sa crevima.
Preuzmite android aplikaciju.