Дубаи чоколада која је, захваљујући ТикТоку, постала глобални хит, освојила је срца сладокусаца широм света, а сада је постала незаобилазан тренд и у Србији. Ова специфична чоколада привлачи пажњу не само својим изгледом и укусом, већ и својом ценом, о којој се често полемише на мрежама.
Власница београдске чоколатерије Дори Бери Теодора Самарџић нагласила је да се свака чоколада припрема ручно од топљења, стављења у калуп, пуњења надева, до паковања.
– Свака чоколада је посебна и за себе – стиче Самарџић.
Она истиче да је у њеној радњи заинтересованост изузетно велика од јула, када је почела са производњом ове специфичне посластице. Говорећи о високим ценама, саговорница истиче да се чоколада прави од веома квалитетних састојака, који првенствено диктирају коначну цену. Табла те чоколаде кошта 850 динара.
Додала је да је популарности ове посластице и те како допринела друштвена мрежа ТикТок, где су видео снимци о припреми ове посластице или само ломљењу исте постале виралне.
– Ја искрено мислим да ће ова чоколада остати популарна управо због тог невероватног укуса и те хрскавости – каже власница чоколатерије.
Она је додала да се већина муштерија која је пробала ову чоколаду вратила по још. Додала је да јој делује да Београђани посебно воле слаткише који комбинују модерно са традиционалним.
– Мислим да Београђани генерално обожавају слаткише, бар тако се показало код нас. И воле спој тог модерног и традиционалног, тако да код нас на штанду се продају ове првенствено чоколаде, најбоље, а потом је воће са чоколадом наишло на добар одзив – истакла је.
Преузмите андроид апликацију.