Početna > Srbija
Srbija

Drecun: Priština se neće usuditi da izazove novu destabilizaciju

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da se Priština neće usuditi da ponovnim osporavanjem statusno neutralnih registarskih tablica izazove novu destabilizaciju, iako u Prištini nema političke volje da se taj problem reši.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Drecun je za RTS rekao da Priština želi da zloupotrebi to pitanje za rešavanje statusnih pitanja, da preko tablica natera Beograd da prihvati tzv. državu Kosovo.

„Oni bi da tablice ne budu statusno neutralne, da bi to moglo da se predstavi kako nekakav uspeh u navodnom de fakto priznanju lažne države Kosovo“, kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, rokovi ne postoje, problem će se rešavati u narednom periodu, jer „ljudima bi trebalo omogućiti da mogu slobodno da se kreću, da ih niko ne malteretira“.

„Pretpostavljam da se Priština neće usuditi da izaziva novu destabilizaciju, jer im je jasno poručeno od strane SAD i EU da više ne sme da bude nikave destabilizacije na severu KiM“, rekao je Drecun.

On je istakao da u slučaju da „neko želi da politički zloupotrebi pitanje tablica u neke druge svrhe, onda to predstavlja situaciju koja zahteva odgovor srpskog naroda“.

Drecun ukazuje da bi Priština morala da bude obazriva, posebno u fazi kada se razgovara o „mogućem sporazumu o normalizaciji odnosa“, u trenutku kada je Zapad upozorio da više neće trošiti svoje resurse za rešavanje ovakvih kriznih situacija.
Prema njegovim rečima, Priština će ipak razumeti te poruke i odustati od toga da Srbe ponovo matretira i teroriše, da im ugrožava slobodu kretanja.

Danas oblačno, mestimično s kišom, temperatura do 18 stepeni

Preuzmite android aplikaciju.