Почетна > Србија
Србија

Дрецун: Приштина се неће усудити да изазове нову дестабилизацију

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је данас да се Приштина неће усудити да поновним оспоравањем статусно неутралних регистарских таблица изазове нову дестабилизацију, иако у Приштини нема политичке воље да се тај проблем реши.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Дрецун је за РТС рекао да Приштина жели да злоупотреби то питање за решавање статусних питања, да преко таблица натера Београд да прихвати тзв. државу Косово.

„Они би да таблице не буду статусно неутралне, да би то могло да се представи како некакав успех у наводном де факто признању лажне државе Косово“, каже Дрецун.

Према његовим речима, рокови не постоје, проблем ће се решавати у наредном периоду, јер „људима би требало омогућити да могу слободно да се крећу, да их нико не малтеретира“.

„Претпостављам да се Приштина неће усудити да изазива нову дестабилизацију, јер им је јасно поручено од стране САД и ЕУ да више не сме да буде никаве дестабилизације на северу КиМ“, рекао је Дрецун.

Он је истакао да у случају да „неко жели да политички злоупотреби питање таблица у неке друге сврхе, онда то представља ситуацију која захтева одговор српског народа“.

Дрецун указује да би Приштина морала да буде обазрива, посебно у фази када се разговара о „могућем споразуму о нормализацији односа“, у тренутку када је Запад упозорио да више неће трошити своје ресурсе за решавање оваквих кризних ситуација.
Према његовим речима, Приштина ће ипак разумети те поруке и одустати од тога да Србе поново матретира и терорише, да им угрожава слободу кретања.

Danas oblačno, mestimično s kišom, temperatura do 18 stepeni

Преузмите андроид апликацију.