Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i paradajz sos.

Jaja za doručak da, pica za doručak, ne, ne.
Barem dok ne otkrijete ovaj recept koji vam omogućava da doručkujete i omlet i picu, u isto vreme.
Naravno, ne kršite nikakva kuhinjska pravila ako odlučite da pripremite omlet poput pice za ručak ili večeru.
Omlet poput pice je odličan način da se rešite povrća u frižideru i dan započnete ukusnim obrokom koji će vas održati do večere.
Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i marinara sos – ili bilo koji drugi paradajz sos.
Omlet nalik pici, sa svim dinstanjem, mešanjem i pečenjem, biće gotov za manje od pola sata.
Sastojci:
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 mali luk, isečen na kockice
- 2 čena belog luka
- 450 g mladog spanaća
- so
- biber
- 8 velikih jaja
- 2 kašičice sušenog origana
- 2 kašike mleka
- 250 gr mocarele
- 250 gr šunke, pršute ili kobasice po izboru
- čeri paradajz
- rukola
Priprema:
Zagrejati rernu na 220 stepeni.
Zagrejte ulje u tiganju od livenog gvožđa srednje veličine na srednje jakoj vatri.
Pirjajte luk dok ne postane providan, oko 5 minuta, dodajte beli luk i posle oko minut spanać. Mešajte dok spanać ne uvene, 2 do 3 minuta, a zatim posolite.
U većoj činiji umutite jaja, dodajte origano, mleko i paradajz sos, pa začinite solju i biberom.
Sipajte smesu u tiganj preko dinstanog povrća i ostavite da kuva dok ivice ne počnu da se spajaju i udaljavaju od tiganja, oko 4 do 5 minuta.
Po želji poređajte šunku ili kobasice, čeri paradajz i rukolu, pospite sirom i prebacite u rernu da se jaja kuvaju oko 5 do 6 minuta.
Prijatno!
Deset namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju sagorevanje kalorija
Preuzmite android aplikaciju.