Početna > Život i stil
Život i stil

Doručak koji možete da jedete bez griže savesti

Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i paradajz sos.
Foto: Pixabay/ JerzyGórecki

Jaja za doručak da, pica za doručak, ne, ne.

Barem dok ne otkrijete ovaj recept koji vam omogućava da doručkujete i omlet i picu, u isto vreme.

Naravno, ne kršite nikakva kuhinjska pravila ako odlučite da pripremite omlet poput pice za ručak ili večeru.

Omlet poput pice je odličan način da se rešite povrća u frižideru i dan započnete ukusnim obrokom koji će vas održati do večere.

Osim jaja i povrća, sve što vam treba su omiljeni prelivi za picu, neizostavni sir i marinara sos – ili bilo koji drugi paradajz sos.

Omlet nalik pici, sa svim dinstanjem, mešanjem i pečenjem, biće gotov za manje od pola sata.

Sastojci:

  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mladog spanaća
  • so
  • biber
  • 8 velikih jaja
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 2 kašike mleka
  • 250 gr mocarele
  • 250 gr šunke, pršute ili kobasice po izboru
  • čeri paradajz
  • rukola
Priprema:

Zagrejati rernu na 220 stepeni.

Zagrejte ulje u tiganju od livenog gvožđa srednje veličine na srednje jakoj vatri.

Pirjajte luk dok ne postane providan, oko 5 minuta, dodajte beli luk i posle oko minut spanać. Mešajte dok spanać ne uvene, 2 do 3 minuta, a zatim posolite.

U većoj činiji umutite jaja, dodajte origano, mleko i paradajz sos, pa začinite solju i biberom.

Sipajte smesu u tiganj preko dinstanog povrća i ostavite da kuva dok ivice ne počnu da se spajaju i udaljavaju od tiganja, oko 4 do 5 minuta.

Po želji poređajte šunku ili kobasice, čeri paradajz i rukolu, pospite sirom i prebacite u rernu da se jaja kuvaju oko 5 do 6 minuta.

Prijatno!

Deset namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju sagorevanje kalorija

Preuzmite android aplikaciju.