Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Доктор је објаснио шта да радите када имате воде у ушима

Људи који уживају у пливању могу бити склони проблемима са ушима због воде и бактерија које долазе у контакт са ухом.
Фото: Pixabay/tung256

Многи пацијенти који траже помоћ од оториноларинголога жале се на зачепљење уха и нелагодност. Тешко им је да процене да ли је проблем нагомилана ушна воска, инфекција, вода или нешто друго и зато је неопходан преглед.

Нема потребе за уклањањем вишка воска из ушију осим ако се сматра да је то део проблема који доводи до задржавања воде. Восак пружа заштиту и служи управо за спречавање инфекције.

Штапићи за уши од воска су доступни у апотекама и често се користе у случају зачепљења или нелагодности, али их лекари не препоручују.

Употреба оваквих штапића за чишћење ушију заснована је на идеји да ћете његовим коришћењем моћи да извучете или омекшате восак из уха, али лекари кажу да би то могло да повећа проблем, да изазове инфекцију или иритацију.

Шта учинити ако се вода често накупља у ушима?

Одржавање ушију сувим би био добар начин да спречите проблеме, било коришћењем капе за пливање или чепова за уши. Вода понекад може толико да се заглави у ушном каналу да је немогуће избацити је. Један од начина је да нагнете главу надоле и повучете уво у различитим правцима.

Ова метода помаже у истезању ушног канала, омогућавајући му да се отвори за одвод воде. За сушење вишка воде можете користити и фен за косу са мање дувања.

У сваком случају, одлазак код лекара, у случају да вам се то често дешава, је увек најбоље решење.

Ove tri navike su glavni krivci zašto se stalno osećate i izgledate umorno

Преузмите андроид апликацију.