Početna > Svet
Svet

Dodon: Optužnica protiv mene je politički progon

Bivši predsednik Moldavije Igor Dodon, koji je optužen po četiri tačke optužnice, rekao je da je slučaj protiv njega politički progon koji je iscenirala aktuelna predsednica Maja Sandu.
Foto: Tanjug/AP/Aurel Obreja

„Smatram ovo suđenje kao izmišljen izgovor gospođe Sandu da izvrši politički progon jer želi da se reši njenog glavnog političkog protivnika“, naveo je on, prenosi TAS S.

Dodon kaže da su ga pre nekoliko meseci upozorili da ne kritikuje vladu i predsednicu.

„Štaviše, oni su mi snažno savetovali da napustim Moldaviju. Međutim, nisam, iako sam imao tu mogućnost. Optužbe protiv mene su površne, lažne i neutemeljene. Nemam nekretnine, imovinu, prihode, osim onih koji su ranije objavljeni u javnosti. Optužbe o korupciji i izdaji su neutemeljene, jer se baziraju na ilegalnim video snimcima, koji se ne mogu koristiti kao dokaz na sudu“, naglasio je on.

Rekao je i da su mu policajci zaplenili nekoliko hiljada evra, a da ih je skupljao od plate i ima dokaz.

„Osim toga, novac koji su našli kod moje majke i brata su dobijeni nakon prodaje imovine i potpuno je legalan“, istakao je Dodon.

Moldavsko tužilaštvo ga je u sredu optužilo po četiri tačke optužnice – pasivnu korupciju, finansiranje političke partije kriminalne organizacije, izdaju i nelegalno stečeno bogatstvo.

Snažan zemljotres u Meksiku

Preuzmite android aplikaciju.