Почетна > Свет
Свет

Додон: Оптужница против мене је политички прогон

Бивши председник Молдавије Игор Додон, који је оптужен по четири тачке оптужнице, рекао је да је случај против њега политички прогон који је исценирала актуелна председница Маја Санду.
Фото: Танјуг/AP/Aurel Obreja

„Сматрам ово суђење као измишљен изговор госпође Санду да изврши политички прогон јер жели да се реши њеног главног политичког противника“, навео је он, преноси ТАС С.

Додон каже да су га пре неколико месеци упозорили да не критикује владу и председницу.

„Штавише, они су ми снажно саветовали да напустим Молдавију. Међутим, нисам, иако сам имао ту могућност. Оптужбе против мене су површне, лажне и неутемељене. Немам некретнине, имовину, приходе, осим оних који су раније објављени у јавности. Оптужбе о корупцији и издаји су неутемељене, јер се базирају на илегалним видео снимцима, који се не могу користити као доказ на суду“, нагласио је он.

Рекао је и да су му полицајци запленили неколико хиљада евра, а да их је скупљао од плате и има доказ.

„Осим тога, новац који су нашли код моје мајке и брата су добијени након продаје имовине и потпуно је легалан“, истакао је Додон.

Молдавско тужилаштво га је у среду оптужило по четири тачке оптужнице – пасивну корупцију, финансирање политичке партије криминалне организације, издају и нелегално стечено богатство.

Snažan zemljotres u Meksiku

Преузмите андроид апликацију.