Почетна > Србија
Србија

Додик: Република Српска је регионални извозник енергије, рестрикција нема

Председник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас Самит енергетике у Требињу и поручио да је сукоб у Украјини изазвао проблеме на највишем нивоу у тој области, али да је Српска регионални извозник енергије и да немају никакве рестрикције.
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Истакао је Самит охрабрује да се у Требињу направи конгресни центар посвећен енергетици, јер, како је додао, „без енергије нема будућности“.
„Република Српска има конституисану свест о потреби иновација“, рекао је Додик, који је притиском на тастер свечано отворио Самит енергетике под називом „СЕТ Требиње 2023“.

Имајуци у виду да овај Самит сваке године расте, Додик је рекао да је власт Српске донела одлуку да прави нови савремени конгресни центар.

„Имамо намеру да говоримо о свему што је речено овде. Република Српска је ту да послује с вама. У овом нестабилном времену битно је да заједно једни другима помажемо. Желимо да стимулишемо инвеститоре у Српској“, казао је председник Републике Српске.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић је у свом обраћању истакао да је Српска препознала своје потенцијале.

„Желим успех овог значајног Самита у Требињу, а и да ваши панели и закључци које ћете донети, олакшавају и нама, представницима власти да доносимо праве и исправне одлуке“, рекао је Вишковић.

Додао је да је Српска препознала, како он истиче, своје потенцијале.

„Не треба занемарити велики интерес инвеститора, који својим новцем желе да граде капацитете на просторима Републике Српске. Ми видимо своју развојну путању у Српској. Свака уложена марка у енергетици, производњи, преносу и дистрибуцији значи нову добит, нови развој и нову шансу“, истакао је Вишковић.

На скупу ће се обратити и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

Самит је окупио 720 учесника.

Vučić zahvalio Lasiku na profesionalnom postupanju KFOR-a

Преузмите андроид апликацију.