Почетна > Свет
Свет

Додик пренео Ајнхорст и Лајчаку ставове Републике Српске

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је извршном директору за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелини Ајхорст и специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга питања западног Балкана Мирославу Лајчаку пренео јасне ставове Републике Српске о дешавањима у БиХ.
Фото: Танјуг/Борислав Ждриња

Додик, који у Грчкој присуствује 9. Делфи економском форуму, рекао је да је у одвојеним сусретима на маргинама овог скупа са Ајхорст и Лајчаком разговарао о актуелној политичкој ситуацији у региону, као и о европском путу БиХ након отварања приступних преговора.

„Била је ово још једна прилика да им пренесем јасне ставове Републике Српске о дешавањима у БиХ“, написао је Додик на друштвеној мрежи X.

Додик учествује на 9. Делфи економском форуму (ДЕФ), који окупља више од 2.500 учесника из области финансија, науке и политике да би укључили јавне и владине институције, приватни сектор и цивилно друштво у отворене дебате и дискусије.

Назив овогодишњег ДЕФ-а је „Велика транзиција“ и фокус је на вишеструким транзицијама у свету кроз шест кључних тема – геополитика, одржива економија и финансије, глобална будућност, образовање, планета и људи, саопштено је раније из Кабинета председника Републике Српске.

Форум, који се завршава данас, почео је 10. априла.

EU garantuje otključavanje 750 miliona evra za mala preduzeća na Zapadnom Balkanu

 

Преузмите андроид апликацију.