Почетна > Србија
Србија

До 5. маја пријаве за Најбољу технолошку иновацију у Србији

Рок за пријаве тимова у категоријама Реализоване иновације и Иновативно село где је наградни фонд пет милиона динара истиче 5. маја, подсетили су данас организатори такмичења за Најбољу технолошку иновацију у Србији.
Фото: Pixabay/PIRO4D

Такмичење за Најбољу технолошку иновацију одржава се 19 година, промовише предузетнички начин размишљања и понашања, наводи се у саопштењу организатора.

Како се прецизира, код Реализованих иновација могу да се пријаве тимови који поседују готов прототип спреман за тржиште, имају изграђено потројење за производњу или се са иновацијом већ налазе на тржишту.

Минималан предуслов је постојање функционалног прототипа, а све више од тога, попут серијске производње је додатна предност.

Иновације за подкатегорију Иновативно село је предвиђено за тимове код којих је бар један члан тима представник удружења, предузећа или регистрованог газдинства.

Док се код код Реализованих иновације пријављују најмање трочлани тимови, у којима могу бити физичка и правна лица, код Иновативног села су тимови састављени од најмање три представника истог или различитих села – месних заједница.

Чланови тима требају да имају пребивалиште на територији села, а правна лица седиште, а свако село може бити представљено са више тимова.

За полуфинале ће се наћи дванаест најбоље пласираних такмичара а финале за категорију биће директно на РТС.

До сада су додељене награде у вредности од 99,5 милиона динара, основано је 88 предузећа, учествовало је 3.305 тимова, одржано је 485 тренинга и обука које је похађало преко 10.100 људи – истраживача, високотехнолошких компанија, студената, иноватора.

Svetska fondacija za prirodu ujedinila svet, u akciji i Srbija

Преузмите андроид апликацију.