Početna > Srbija
Srbija

Đerlek: Loznica s novima kompanijama postala investiciona destinacija

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Loznicu i u razgovoru sa direktorkom Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine Danijelom Marković poručio da resorni kabinet i razvojne agencije širom Srbije imaju važnu misiju stvaranja uslova za bolji život svih naših građana.
FOTO TANJUG/ Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ Miloš Peric/ bg

Đerlek je ukazao na to da je Loznica otvaranjem kompanije za proizvodnju autodelova MINTH Automotive Europe i američke kompanije Adient, postala važna investiciona destinacija i pokretač privrednog oporavak čitavog Podrinja.

S obzirom da je privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta jedan od prioriteta vlade, Đerlek je naveo da ćemo nastaviti sa stvaranjem povoljne investicione klime i privlačenju investitora, pre svega u manje razvijene delove Srbije.

On je ocenio da će završetak brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica omogućiti brži ekonomski napredak Loznice i opština ovog okruga, ali istovremeno ukazao na to da je neophodno stvoriti i adekvatan kulturno-društveni sadržaj kako bismo zaustavili migracije i omogućili mladim ljudima da ostanu da žive u svojim opštinama.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u tom regionu, direktorka Marković je navela da su kapaciteti industrijske zone „Šepak“ u Loznici popunjeni i da će uskoro biti otvorena i zona „Sever“, namenjena industrijskoj proizvodnji u oblasti građevinarstva, zanatstva i manufakture.

Marković je navela i da je ključni cilj Razvojne agencije podrška rastu, poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Ona je objasnila da je ovaj kraj poznat po ratarstvu i voćarstvu i ocenila da je neophodno podržati izvozne kapacitete poljoprivrednih proizvođača, dok je Đerlek poručio da su oporavak i osnaživanje poljoprivrede važni za ekonomiju čitave države.

Zemljotres u mestu Velika Greda kod Plandišta

 

Preuzmite android aplikaciju.