Почетна > Србија
Србија

Ђерлек: Лозница с новима компанијама постала инвестициона дестинација

Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек посетио је данас Лозницу и у разговору са директорком Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине Данијелом Марковић поручио да ресорни кабинет и развојне агенције широм Србије имају важну мисију стварања услова за бољи живот свих наших грађана.
FOTO TANJUG/ Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ Miloš Peric/ bg

Ђерлек је указао на то да је Лозница отварањем компаније за производњу аутоделова MINTH Automotive Europe и америчке компаније Адиент, постала важна инвестициона дестинација и покретач привредног опоравак читавог Подриња.

С обзиром да је привлачење страних инвестиција и отварање нових радних места један од приоритета владе, Ђерлек је навео да ћемо наставити са стварањем повољне инвестиционе климе и привлачењу инвеститора, пре свега у мање развијене делове Србије.

Он је оценио да ће завршетак брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница омогућити бржи економски напредак Лознице и општина овог округа, али истовремено указао на то да је неопходно створити и адекватан културно-друштвени садржај како бисмо зауставили миграције и омогућили младим људима да остану да живе у својим општинама.

Говорећи о економској ситуацији у том региону, директорка Марковић је навела да су капацитети индустријске зоне „Шепак“ у Лозници попуњени и да ће ускоро бити отворена и зона „Север“, намењена индустријској производњи у области грађевинарства, занатства и мануфактуре.

Марковић је навела и да је кључни циљ Развојне агенције подршка расту, пословању и развоју микро, малих и средњих предузећа и предузетника.

Она је објаснила да је овај крај познат по ратарству и воћарству и оценила да је неопходно подржати извозне капацитете пољопривредних произвођача, док је Ђерлек поручио да су опоравак и оснаживање пољопривреде важни за економију читаве државе.

Zemljotres u mestu Velika Greda kod Plandišta

 

Преузмите андроид апликацију.