Početna > Novi Sad
Kulturna scena Novi Sad

Dis festival u Galeriji Matici srpske

U Galeriji Matice srpske održaće se Dis-festival od 14. do 16. septembra. Festival je deo višegodišnjeg kontinuiranog rada Per.Art organizacije na razvoju i održanju kulture solidarnosti i pristupačnog okruženja.
Foto: Galerija matice srpske

Dis festival predstavlja jedinstven program u svetu savremenog plesa i performansa i okuplja umetnik/ce sa invaliditetom čiji su radovi napravljeni za izvođenje u muzejsko-galerijskom prostoru, ili su mu prilagođeni za ovu priliku.

Program je usmeren na kritičko preispitivanje pitanja brige u današnjem društvu, kao i načina na koji se stvaraju stavovi o različitosti. U nazivu festivala dis- je latinski prefix kojim se između ostalog označava negacija, suprotno značenje ili odsustvo nečega.

Festival je deo višegodišnjeg kontinuiranog rada Per.Art organizacije na razvoju i održanju kulture solidarnosti i pristupačnog okruženja.

Program će se odvijati u izložbenim prostorima Galerije Matice srpske pristupačnim za korisnike kolica i biće prevođen na srpski govorni i znakovni jezik.

Nošenje medicinske ili FFP2 maske je obavezno tokom prisustva programu. Maske će biti obezbeđene pred početak svakog programa.

Izuzetak od nošenja maske imaju osobe koje iz zdravstvenih ili fizičkih razloga nisu u stanju da nose masku i osobe koje komuniciraju na znakovnom jeziku.

Umetničko vođstvo: Saša Asentić
Izvršna produkcija: Nataša Murge Savić i Maja Tucić
Tehničko vođstvo: Rastko Ilić
Promocija na društvenim mrežama: Dunja Crnjanski
Prevodilac: Nebojša Pajić
Tumač za znakovni jezik: Marija Gabnai
Partner: Galerija Matice srpske
Produkcija: Per.Art
Podrška: Europe Beyond Access – projekat sufinansiran sredstvima programa Kreativna Evropa
Evropske Unije, Grad Novi Sad, Erste banka, Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Svi programi na festivalu su besplatni. Zbog veoma ograničenog broja mesta u publici prijava putem
mejla je obavezna: perart2005@gmail.com

Izložba slika i crteža Dejane Nešović “Word up” u SKCNS Fabrika

Preuzmite android aplikaciju.