Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Изложба слика и цртежа Дејане Нешовић “Word up” у СКЦНС Фабрика

Изложба слика и цртежа Дејане Нешовић “Word up” биће отворена 19. септембра у 19 часова у СКЦНС Фабрици. Поставка ће моћи да се погледа до 30. септембра, сваког радног дана, од 9. до 19 часова.
Фото: СКЦ Нови Сад

Дејана Нешовић дипломирала је на Академији Уметности у Новом Саду, на одсеку сликарство, а од 2001. године је чланица Савеза удружења ликовних уметника Војводине. Основала је Удружење грађана „Студио Мано“, које ради у склопу едукативног програма за децу „Деца и музеј“, у МСУВ у Новом Саду од 2008. године. Активно излаже од 1997. године у земљи и иностранству (Аустрија, Немачка, Италија, Словенија….).

Фото: СКЦ Нови Сад

У Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду излагала је самостално 2011. године.

У свом стваралачком опусу Дејана Нешовић се бави ликовно-истраживачким радом. Посебан акценат ставља на сам процес и уз низ интервенција и експеримената проналази решења која јој омогућавају да што верније прикаже своју реалност. Њена реалност је ритмична, слојевита, мултиплицирана. Свесност и укљученост у глобалне, савремене, друштвене прилике она приказује кроз избалансираност и компромис између ангажованог и естетског. Ови аспекти не иду један науштрб другог, већ прожимајући се наглашавају оригиналност израза.

Код неких радова уочавамо јасну поруку а код неких је она скривенија. Савремена култура са новим могућностима, средствима, техникама, штампа и интернет импортовани су у рад и појачавају комплетан визуелни доживљај.

На сликама, човек је увек присутан. Фигура је сведена на симболичан приказ или је његово присуство представљено кроз исписане поруке. Присуство човека осећа се и кроз неминовну опседнутост и суочавање са непрестаним импулсима савремене епохе, свакодневице, медија, поп културе, дигиталног и аналогног света. Осећа се улога и ангажман сваког појединца па и самог уметника у непрекидном пулсирању модерног ткива данашњице.

Фото: СКЦ Нови Сад

Карактеристичне колористичке и монохроматске партије пресецају писана слова, принтови, цепани делови, фрагменти одређених речи или поруке у целини. Испод већине поцепаних партија појављују се другачији слојеви најављујући нове низове порука и тако визуелним језиком стварају извесне колаже.

Разнородне техничке и визуелне комбинације не нарушавају целину, већ напротив, као резултат дају стабилне и упечатљиве композиције. Оне су настале као производ њеног богатог стваралачког искуства и зрелог доживљаја стварности.

Promena mesta održavanja koncerta Black Metallica tribute band-a


Преузмите андроид апликацију.