Почетна > Бизнис
Бизнис

Дигитална Србија сутра организује скуп за стартапе – Како успети у Азији

Иницијатива „Дигитална Србија“ и Јапанска агенција за међународну сарадњу ЈИЦА организоваће сутра у Београду скуп „Како успети у Азији из Србије“ на коме ће се разговарати о приликама које српски стартапи и компаније могу да искористе у Источној Азији.
Фото: Unsplash/Kevin Ku
На скупу, који ће почети у 12 сати у хотелу Краун плаза, присуствоваће и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић и први секретар амбасаде Јапана у Србији Татсуруа Масудуа, најавила је „Дигитална Србија“.

Том приликом разговараће се и о томе како српски стартапи и компаније могу да се припреме за успешан улазак на азијско тржиште, као и о различитим искуствима корпорација, стартапа, инвеститора али и представника државе Србије и из Азије.

Скуп „Како успети у Азији из Србије“ биће одржан у оквиру „NINJA“ акцелераторског програма.
О односу српског и азијског тржишта говориће главни заступник „JICA“на Балкану Уеки Масахиро, директор Афричко-азијске инвестиционо консултантске куће „AAIC Šigeru Handa“, генерални директор и суоснивач фонда предузетничког капитала „Global Catalyst Partners“ у Јапану Који Осава, регионални директор Јогендран Тијагараџа и менаџерка пословног развоја „Sezin Ata Diler“ из „Enterprise Singapore“ и директор Иницијативе Дигитална Србија Небојша Бјелотомић.

У оквиру догађаја, као учесници на панелу, појавиће се и серијски предузетник Зоран Васиљев из фонда“Forty5VC“, суоснивач стартапа „HolyWally“ Вељко Васић и менаџерка пословног развоја Данијела Чабаркапа из компаније „NTT“ Дата Романиа, наведено је у саопштењу.

Cena akcija Žitopeka veća za četvrtinu, obveznice dominirale u prometu

Преузмите андроид апликацију.