Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

„Dani Srpske“ i ove godine u Novom Sadu

Tradicionalna manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće održana deveti put, a počinje u sredu 22. septembra u Beogradu, a završava se 29. septembra u Novom Sadu.
Foto: PrtSc/Dani Srpske u Srbiji

Osim u Beogradu i Novom Sadu, manifestacija će biti organizovana u još devet gradova Srbije: Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Šidu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Subotici i Nišu.

Kako navode organizatori, cilj ovogodišnje manifestacije će biti predstavljanje turističkih potencijala Republike Srpske i mogućnosti zajedničkog nastupa Srbije i Republike Srpske na turističkim sajmovima u Evropi i svetu.

Osim turističkih potencijala, kroz više programa biće predstavljeni i prosveta, kultura, privreda i umetnost Republike Srpske.

Tokom osam dana trajanja manifestacije, biće organizovane i dve velike promocije investicionih potencijala poslovnih slobodnih zona Republike Srpske – 22. septembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a druga, 29. septembra u Privrednoj komori Vojvodine.

Manifestacija će ove godine u Novom Sadu trajati dva dana.

Cvijanović: Srpskom narodu treba jedinstvo i sloga

 

Preuzmite android aplikaciju.