Почетна > Србија
Србија

Цвијановић: Српском народу треба јединство и слога

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који ће 15. септембра заједнички обележити Србија и Република Српска, велики празник који треба да покаже да је српском народу потребна слога.
Фото: PrtSc/Al Jazeera Balkans/You Tube

Цвијановић је у Поткозарју код Бањалуке рекла да је срећна што је на неки начин била судионик када је тај датум установљен и када су се доносиле одлуке на релацији Република Српска и Србија, преноси РТРС.

„Превасходно су за то најзаслужнији председници Милорад Додик и Александар Вучић, али и други представници институција из Републике Српске и Србије“, указала је Цвијановићева.

Она је додала да тај датум треба да покаже да нам треба јединство и слога, да будемо свесни себе, своје заставе и да увек исказујемо поштовање према ономе што су наша основна обележја.

Србија и Република Српска заједно обележавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Владе Србије и Републике Српске одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је пре 102 године у Првом светском рату пробијен Солунски фронт.

 

Преузмите андроид апликацију.