Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Данас у Новом Саду: Сунчан дан, затварање Номуса и отварање фестивалa играног филма Филмски Фронт (Четвртак, 27.10.2022.)

Последњи четвртак у месецу октобру је стигао. Јесен је календарски увелико ту, али да нам није календара овај четвртак би нас могао преварити и можемо помислити да је пролеће на нашем прагу.
Фото: Градске инфо

Данас нас очекује сунчан дан са највишом дневном температуром од 21 степен. Осим сунчаног дана ево шта вас још очекује данас у Новом Саду.

У Музеју Војводине можете се придружити музејској радионици за особе са инвалидитетом.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, данас у 10:00 часова, организује радионицу Неолитске фигуре, намењену особама са инвалидитетом.

Музеј Војводине и школа за основно и средње образовање “Милан Петровић”настављају реализацију пројекта „Закопано благо из прошлости“.

Након седам инспиративних и узбудљивих дана квалитетне музике у нашем граду, сутра у Синагоги ће бити завршено 42. издање фестивала Новосадске музичке свечаности – Номус, али то не значи да ће добре и квалитетне музике мањкати у следећем периоду.

Најугледнију међународну манифестацију уметничке музике у нашој земљи заокружиће наступ симфонијског оркестра РТС-а, под палицом маестра Тимотија Редмонда од 20:00 часова.

Као солисткиња ће свирати пијанисткиња Тамара Стефановић.

На програму:

C. Debussy: Прелид за Поподне једног
B. Bartok: Концерт за клавир и оркестар бр. 1
B.Bartok: Концерт за оркестар у ф-молу

Улазница још увек има и могу се купити у Музичкој омладини Новог Сада од 9:00 до 14:00 часова, а на дан концерта и од 18:00 до 20:00 часова у холу Синагоге.

Ако сте љубитељи „Halloween“ журки којих ће у наредних пар дана бити много у нашем граду онда данас морате посетити Културни центар јер се одржава радионица на којој ћете моћи да научите да правите SXF маске. Данас је први део радионице на програму, упознавање са материјалима, моделовање у глини и калупирање.

У оквиру фестивала „Филмски фронт”, који ће бити одржан од 27. до 30. октобра у Културном центру Новог Сада, као део програма „Град стрипа”, организована је вишедневна радионица израде SXF маски.

Поведите вама омиљену особу ове октобарске вечери у Дом културе и подсетите се зашто за овакве догађаје вреди издвојити време и енергију. Вечерас у Дому културе наступа Коља од 21:00 час.

Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture

Карте за све наступе планиране у Дому културе доступне су на „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.

Наши најмлађи ће моћи да уживају у представи за децу „Пинокио“ која ће се одржати од 18:00 часова на Великој сцени Позоришта младих.

20. Међународни фестивал краткометражног играног филма Филмски Фронт почиње данас и трајаће до 30.октобра.

Данас, 27. октобра у 18:00 часова на платну ће се појавити филмови из селекције „AnimaFront“ коју махом потписују људи из Словеније, Србије и Хрватске.

Званичан почетак „Филмског фронта“ заказан је вечерас у 20:00 часова.
Фото: Филм Фронт

На великом екрану моћи ћете да уживате у филмовима Међународне селекције иза којих стоје људи широм света (Иран, Француска, Турска, Канада, Русија, Јапан, Немачка).

Вечерас ће од 22:00 часа биће уприличена и адекватна журка отварања „Филмског фронта“ у Креативном дистрикту.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

У оквиру редовних програма, Културна станица Свилара угостиће Новосађанку Марију Вребалов Ђорђевић која је, након опоравка од саобраћајне незгоде, недавно објавила своју прву књигу, аутобиографију „Светлост таме”.

Промоција књиге „Светлост таме”, настале на основу личних бележака које је записивала након несреће, одржаће се 27. октобра у Културној станици Свилара са почетком у 18:00 часова.

У Српском народном позоришту можете погледати представу „Слепа мрља“ од 19:30 часова на сцени Пера Добриновић. Представа је рађена по мотивима античких трагедија „Цар Едип“, „Антигона“ и „Бакхе“.

Преузмите андроид апликацију.