Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Дан вашег рођења открива много о вашој личности, кажу астролози – средом влада Меркур и ево како се то може одразити на ваше особине

У астрологији се дан рођења сматра веома важним показатељем особина и животног пута. Следе астролошка одређења за сваки дан у недељи. Сазнајте да ли сте “рођени под срећним околностима”.
Фото: Pexels/Mikhail Nilov
Понедељак

Понедељком влада Месец, променљива планета, па су и људи рођени овог дана променљивих распложења. Важно им је да у животу имају чврст ослонац, да су породица, пријатељи, а касније и емотивни партнер увек уз њих.

Уторак

Владалац уторка је планета Марс, симбол енергије и снаге. Људи рођени на овај дан су веома упорни, али и склони нервози.

Среда

Средом влада Меркур, планета комуникације и интелекта. Особе рођене на овај дан краси висока интелигенција, елоквенција. За њих се често говори да имају велики утицај на друге људе. Изразито су знатижељни због чега су им нон стоп потребни изазови.

Четвртак

Четвртим даном у недељи управља Јупитер, симбол оптимизма и хумора, па ове особине красе људе рођене у четвртак. Одликује их изражена потреба за новим искуством због чега се ретко задржавају дуго на једном месту.

Петак

Венера је повезана са петим даном у недељи. Планета љубави и лепоте подарила је особама које су на свет дошле петог дана у недељи, таленат за уметност и изражену сензибилност. Остављају утисак као да живе “у неком свом свету”, склоне су идеалистичким жељама, а романтику једноставно обожавају. Воле и цене лепоту и труде се да њоме испуне живот.

Субота

Ко се родио у суботу, практичан је и рационалан. Често и зрелији од своје генерације. Неретко га пак може мучити мањак самопоуздања. За овакве карактеристике кривац је планета Сатурн.

Недеља

Овај дан је под блиставом контролом Сунца. Према народном веровању, недеља је веома срећан дан, а људи рођени у срећну недељу веома су харизматични, ведри и оптимистични. Увек их привлачи нешто другачије и ново, истовремено су веома стабилни

Преузмите андроид апликацију.