Ljudi koji često vole da idu u restorane mogli bi da budu iznenađeni „higijenom“ koju kriju pojedini artikli u ugostiteljskim objektima.
Iako je prvo na šta pomislite toalet, u restoranu postoje i druga mesta koja su leglo bakterija.
Ako ne želite da izbegavate restorane, najbolja opcija je da uvek imate pri ruci sredstvo za dezinfekciju.
Šejkeri za so i biber
Kontejneri za začine su mesto gde se skuplja mnogo bakterija. Bakterije vole biber, a istakao je i da ugostitelji retko peru ovo posuđe.
Kriške limuna
Globalna studija dokazala je da su u dva od svaka tri restorana na svetu kriške limuna testirane u laboratoriji prekrivene bakterijama koje izazivaju bolesti, uključujući i fekalne bakterije. Zato radije izbegavajte limun u restoranima.
Pribor za jelo
Iako se pribor za jelo pere nakon svake upotrebe, bakterije mogu preživeti pranje ruku. Čestice bakterija preživljavaju različite metode pranja, ali da u manjim količinama te bakterije nisu opasne.
Jelovnici
Ljudi često dodiruju menije pre nego što operu ruke u restoranu. Gosti nakon upotrebe menija treba da koriste dezinfekciono sredstvo za ruke, jer jelovnici mogu da sadrže do 185.000 bakterija po kvadratnom centimetru.
Sedišta i stolice za hranjenje beba
Jedna od najzagađenijih stvari u restoranu su stolice za bebe. Testovi na bebi stolicama u 30 restorana otkrili veliku količinu bakterija.
Najčešće greške zbog kojih pica nije naročito ukusna kada je pravite kod kuće
Preuzmite android aplikaciju.