Početna > Život i stil
Život i stil

Da li znate koja su najprljavija mesta u restoranima?

Ljudi koji često vole da idu u restorane mogli bi da budu iznenađeni „higijenom“ koju kriju pojedini artikli u ugostiteljskim objektima.
Foto: Pixabay/Tama66

Iako je prvo na šta pomislite toalet, u restoranu postoje i druga mesta koja su leglo bakterija.

Ako ne želite da izbegavate restorane, najbolja opcija je da uvek imate pri ruci sredstvo za dezinfekciju.

Šejkeri za so i biber

Kontejneri za začine su mesto gde se skuplja mnogo bakterija. Bakterije vole biber, a istakao je i da ugostitelji retko peru ovo posuđe.

Kriške limuna

Globalna studija dokazala je da su u dva od svaka tri restorana na svetu kriške limuna testirane u laboratoriji prekrivene bakterijama koje izazivaju bolesti, uključujući i fekalne bakterije. Zato radije izbegavajte limun u restoranima.

Pribor za jelo

Iako se pribor za jelo pere nakon svake upotrebe, bakterije mogu preživeti pranje ruku. Čestice bakterija preživljavaju različite metode pranja, ali da u manjim količinama te bakterije nisu opasne.

Jelovnici

Ljudi često dodiruju menije pre nego što operu ruke u restoranu. Gosti nakon upotrebe menija treba da koriste dezinfekciono sredstvo za ruke, jer jelovnici mogu da sadrže do 185.000 bakterija po kvadratnom centimetru.

Sedišta i stolice za hranjenje beba

Jedna od najzagađenijih stvari u restoranu su stolice za bebe. Testovi na bebi stolicama u 30 restorana otkrili veliku količinu bakterija.

Najčešće greške zbog kojih pica nije naročito ukusna kada je pravite kod kuće

Preuzmite android aplikaciju.