Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најчешће грешке због којих пица није нарочито укусна када је правите код куће

Вероватно сте приметили да пица коју правите код куће није тако укусна као она коју наручите. Постоји неколико корака у припреми које би требало да промените ако желите да пица буде боља.
Фото: Pixabay/ zuzi99

Наравно, биће потребно мало вежбе док не научите како да направите савршену пицу. Ово су најчешће грешке које кваре његов укус:

Уместо да месите тесто рукама, користите оклагију

Многи произвођачи пица верују да никада не треба да користите оклагију. Тесто за пицу треба припремити само рукама, иначе ће смеса бити премекана.

Купујете неквалитетне сиреве

Наравно, све зависи од тога шта више волите, али добро размислите пре куповине. Рендани сиреви из кеса углавном нису доброг квалитета. Моцарела ће пици дати савршен укус.

Не припремајте све састојке пре печења

Припремите све преливе које желите да ставите на пицу пре него што разваљате тесто. Ако одложите, тесто ће се залепити за површину.

Постављате превише додатака

Никада немојте додавати превише прелива јер се пица неће правилно испећи. Мање је више. Користите највише три прелива (не рачунајући сир).

Увек користите исти сос

Већина људи углавном користи само парадајз сос. Пробајте нешто другачије, на пример песто или сос од белог лука. Наравно, увек можете да припремите домаћи сос од намирница које волите.

Отварате рерну да проверите како печење напредује

То не треба да радите јер се правило неће испећи. Најбоље је да подесите тајмер. Нећете морати да се враћате да проверите, а пица ће бити укуснија.

Izbacite ove navike iz života i izbegnite trovanje hranom!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке