Када сте последњи пут темељно опрали судопер?
Ако не можете да се сетите, можда је време да користите наше трикове за чишћење једног од најважнијих делова ваше кухиње.
Судопер је друга најпрљавија површина ваше кухиње, одмах иза сунђера за прање судова.
То је зато што се бактерије највише умножавају у влажном окружењу које настаје када перете судове и „живе” на сунђеру са свим ситним честицама хране које нисте добро опрали након прања.
Ако на судопер ставите сирово месо пуно бактерија или неопрано воће и поврће из продавнице, одмах након кувања/спремања ових намирница очистите судопер и не чекајте на његово темељно чишћење за викенд.
Можете користити бело сирће или разблажено избељивач за дезинфекцију судопера, пазећи да не користите избељивач на било којој површини која би могла доћи у контакт са храном коју ћете јести.
Не заборавите да темељно исперите судопер након чишћења избељивачем.
Последњи корак ка беспрекорно чистом судоперу је дезинфекција одвода. Ово треба радити отприлике једном месечно и укључити у чишћење све предмете који се налазе у судоперу, као што је штитник за одвод који сакупља остатке.
Да бисте све добро очистили, једну кашичицу избељивача помешаног са једним литром воде сипајте у одвод, уз стандардно недељно чишћење.
Преузмите андроид апликацију.