Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли псе треба облачити током зиме?

Зима доноси хладноћу, снег и ниске температуре, а многи власници паса размишљају да ли да своје љубимце обуку да би их заштитили од хладноће.
Фото: Pexels/Benjamin lehman

Ова тема изазива дебату међу власницима паса, али одговор на питање да ли су псима потребне јакне зими зависи од неколико фактор.

Врста и величина пса

Први фактор који треба узети у обзир је врста и величина пса.

Мањи пси и пси са кратком длаком имају тенденцију да буду осетљивији на хладноћу и брже губе телесну топлоту од већих паса са густом длаком.

То значи да су мањи пси и они са тањом длаком кандидати за ношење јакни током зиме како би се загрејали.

Активност и време проведено напољу

Ниво активности вашег пса и колико времена проводи на отвореном такође су важни фактори.

Пси који проводе много времена напољу, посебно ако су активни и трче, можда имају мање потребе за јакнама. Међутим, ако планирате дуге шетње или боравак на хладноћи, јакна вам може пружити додатну заштиту.

Температура и услови

Температура и услови у којима живите такође имају улогу. У веома хладној и влажној клими, пас може брже изгубити телесну топлоту, што га чини подложнијим хипотермији.

У таквим условима, ношење јакне може бити корисно за одржавање топлоте.

Старост и здравље пса

Старост и здравље вашег пса могу утицати на његову осетљивост на хладноћу.

Старији пси и пси са одређеним здравственим проблемима, попут артритиса, током зиме могу имати већу потребу за топлином и удобношћу.

Прилагодљивост пса

Коначно, треба узети у обзир прилагодљивост вашег пса. Неки пси природнобоље подносе хладноћу и неће им требати јакне, док су другима оне неопходне.

Одговор на питање да ли су псима потребне јакне зими није једноставан. Зависи од многих фактора, укључујући величину, врсту, активност, температуру и услове. Најбоље је пажљиво пратити свог пса током хладних месеци и препознати знаке нелагодности или хладноће.

Ако приметите да ваш пас дрхти, вуче шапе или покушава да се сакрије од хладноће, размислите о коришћењу јакне како бисте га заштитили и како би му било удобно током зиме. У сваком случају, добробит и удобност вашег љубимца треба да буду приоритет.

Evo pet prirodnih načina koji vam mogu ublažiti glavobolju

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке