Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је добро спавати са укљученим клима уређајем и вентилатором?

За време високих температура, вероватно једва чекате да уђете у расхлађену просторију, а вероватно користите климу и код куће и на послу.
Фото: Pixabay/kipasregency

Kоришћење клима уређаја није најбоља могућа опција док спавамо. Према његовим речима, то може бити лоше за оне који болују од астме.

Исто важи и за коришћење вентилатора док спавају. Многима вентилатор, посебно онај на плафону, помаже да заспу, али то никако није добро јер може изазвати алергијски напад и суве очи.

То се, наравно, односи и на коришћење клима-уређаја током ноћи, просторију  треба добро расхладите пре спавања, а затим искључите климу, или је оставите укључену ако је у другој просторији.

Поред алергијских напада и проблема са сувим очима и носном слузокожом, могу да се јаве и други проблеми, попут укочености и болова у леђима. Наравно, важно је и редовно чишћење клима-уређаја и вентилатора, а једна од ствари на коју овај стручњак упозорава је сува кожа као последица сталне употребе клима уређаја.

Када тај ваздух дува дуго и често, кожа се суши. Лосиони и креме ће помоћи, али не ако вам то постане навика целог лета.

Уместо клима-уређаја и вентилатора, стручњаци саветују следеће:

Подесите ролетне, навуците завесе, али нека буду у светлијој боји, јер ће тамне боје привлачити топлоту. Често се туширајте и хидрирајте хладном водом. Избегавајте алкохол, кофеин и пића са високом концентрацијом шећера, савет је стручњака.

10 савета како да сведете бацање хране на минимум

Преузмите андроид апликацију.